Лікар Байдена прокоментував чутки про можливу смерть президента

22 липня 2024, 21:13
2630
Протягом кількох останніх днів від діючого президента США Джо Байдена не було звісток та фото, лише текстові повідомлення. Лікар глави держави прокоментував.
Лікар Байдена прокоментував чутки про можливу смерть президента
Лікар Байдена розповів про його стан / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, УНІАН

Протягом кількох днів від чинного президента США Джо Байдена немає свіжих фото, лише текстові повідомлення. Його особистий лікар Кевін О’Коннор ще у п'ятницю заявив, що президент захворів на коронавірус. Про це інформує американський телеканал Fox News.

Протрампівські ЗМІ в США розпочали потужну інформаційну кампанію, в межах якої заявляють про різке погіршення стану здоров’я чинного президента Джо Байдена на тлі зараження коронавірусом. Також лунають навіть припущення, що президент вже може бути мертвим.

відео дня

Американський телеканал Fox News, який називають лояльним до республіканців, днями заявив, що від чинного президента США немає ніяких відомостей, а всі його заяви лише текстові. Також немає жодних фото глави держави.

Дебати Байдена і Трампа - що відомо

27 червня у США відбулися перші дебати між президентом США Джо Байденом і кандидатом на цю посаду від Республіканської партії Дональдом Трампом. За оцінками глядачів та експертів, чинний глава Білого дому провалив їх, а явним переможцем став республіканець. І це попри те, що Трампа "спіймали" одразу на тридцяти неправдивих заявах. У Байдена таких було всього дев'ять.

Опитування Wall Street Journal показало, що Трамп перемагає Байдена з різницею 48% проти 42%, а опитування New York Times/Siena показало, що перевага Трампа над Байденом збільшилася на три пункти до 49% проти 43%. Згідно з даними опитування Ipsos і вебсайту 538, попри перемогу Трампа над Байденом у першому турі дебатів із показниками 60% проти 21%, обидва кандидати майже не втратили свої електоральні позиції.

Демократи можуть достроково висунути кандидатуру Джо Байдена на президентські вибори у США, щоб припинити внутрішньопартійні розмови про його заміну після виступу на дебатах із його опонентом Дональдом Трампом. За словами співрозмовників видання Bloomberg, це може статися вже 21 липня, коли відбудеться засідання комітету партії.

Президент США Джо Байден заявив співробітниками своєї виборчої кампанії, що не планує йти з президентських перегонів і продовжить боротьбу за другий термін у Білому домі.

Проте, ще у п’ятницю лікар президента США Кевін О’Коннор опублікував офіційний бюлетень про стан здоров’я Байдена, в якому повідомив, що очільник держави "прийняв свою шосту дозу PAXLOVID сьогодні вранці", але "все ще відчуває слабкий, непродуктивний кашель і хрипоту, але його симптоми продовжують неухильно покращуватися". Також лікар стверджував, що "пульс, артеріальний тиск, частота дихання і температура залишаються абсолютно нормальними".

Джо Байден та майбутні вибори президента США

Нагадаємо, як писав Главред, президент США Джо Байден оголосив про своє рішення покинути президентські перегони і не продовжувати боротьбу. Він заявив, що таке рішення правильне і зараз слід зосередитися на завершенні своєї президентської каденції протягом терміну, що залишився.

Новою кандидаткою від демократів має стати віцепрезидентка Камалла Гарріс, якій Байден уже висловив свою підтримку.

При цьому американський лідер не планує достроково складати повноваження після рішення не брати участь у виборах 2024 року.

Вибори у США та війна в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти