У Кремлі змінили риторику щодо переговорів з Києвом: що це означає

21 грудня 2023, 08:20
Країна-агресор РФ відходить від своєї інформаційної операції, покликаної симулювати інтерес до діалогу.
Дмитро Пєсков, війна в Україні
Дмитро Пєсков прокоментував можливість переговорів РФ і України / Колаж: Главред, фото: УНІАН, 22 окрема механізована бригада ​

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков нещодавно прямо заявив, що Росія не зацікавлена в переговорах з Україною про припинення війни. Зміна кремлівської риторики спрямована на те, щоб звинуватити Київ у відмові від "розумних" переговорів. До такого висновку прийшли аналітики Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW нагадують, що 20 грудня Пєсков прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що питання переговорів з Росією в даний час "неактуальне".

У відповідь Пєсков заявив, що Кремль неодноразово повідомляв про відсутність "бази" для переговорів Україною.

відео дня

"Ми дійсно вважаємо, що тема переговорів зараз не актуальна, і ми неодноразово повторювали, що для цих переговорів немає жодного базису, ніякого фундаменту, немає жодних передумов для таких переговорів", - сказав він.

Раніше Кремль просував інформаційні операції, симулюючи інтерес до переговорів з Україною, щоб представити себе відповідальною стороною і звинуватити Київ у відмові від діалогу.. Але тепер, як вважають аналітики, агресор відходить від цієї інформаційної операції, придумуючи якісь нові цілі.

Мирні переговори РФ і України

Країна-агресор РФ не відмовилася від своїх цілей в Україні та не готова до переговорів з Києвом. Можливо Кремль планує захопити більше, ніж чотири області України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Володимир Путін не збирається вести переговори з Україною до виборів президента США. Він почувається дуже впевнено, в порівнянні з тим, яким був минулого року. Позицію, згідно з якою краще підписати погану угоду зараз, ніж потім ще гіршу, слід відкинути. Про це заявив колишній посол Штатів в Росії Майкл Макфол.

Раньше Путін назвав умову миру і натякнув, яке місто в Україні хоче захопити. Під час "Прямої лінії" він сказав, що вважає Одесу "російським містом" і заявив, що Москва збирається завершувати війну лише тоді, коли "досягне своїх цілей".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти