У ЄС можуть узгодити "нафтове ембарго" для Росії, але із застереженням - Радіо Свобода

29 травня 2022, 16:38
Згідно з наявними даними все більше і більше судновласників регулярно уникають російської нафти через можливі наслідки фінансових санкцій.
Нафта, ЄС
В ЄС можуть узгодити "нафтове ембарго" для Росії , але із застереженням / колаж ua.depositphotos.com/

Посли країн Європейського Союзу зустрінуться ввечері 29 травня - для того, щоб, можливо, узгодити шостий пакет санкцій проти Росії (з компромісним "нафтовим ембарго" включно). Про це повідомив журналіст "Радіо Свободи" Рікард Йозвяк з посиланням на власні джерела.

Він уточнив, що компроміс включає тільки нафту, що транспортується кораблями. Логістично ризикована і дорога передача нафти між танкерами в море свідчить про те, які кроки готовий зробити принаймні один китайський покупець, щоб забезпечити безперебійні поставки нафти зі східної частини Росії в Азію.

Як пише новинне агентство Bloomberg, за даними судноплавних компаній, покупці використовують творчі підходи для підтримки потоків, оскільки все більше судновласників уникають російської нафти через можливі наслідки фінансових санкцій. Невеликі судна використовуються для перевезень між російським портом Козьміно і водами у Йосу в Південній Кореї, де нафту перевантажують на супертанкери для наступного етапу шляху до Китаю.

відео дня

читайте також"Дружби" не буде: країни ЄС отримали новий проект нафтового ембарго проти Росії

Нагадаємо, раніше, за інформацією агентства Bloomberg, посли країн Євросоюзу не домовилися по шостому пакету санкцій проти РФ через позицію Угорщини. Будапешт відмовляється підтримувати ембарго на російську нафту.

Угорщині як виняток дозволили купувати нафту в Росії до 2024 року, проте держава все одно заблокувала угоду.

Але є дані про те, що від міжнародної міжбанківської системи SWIFT повинні бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший Держбанк Сбербанк.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти