У боротьбі з Китаєм за рівноправність Росії потрібна Україна - експерт

24 березня 2021, 17:41оновлено 25 березня 2021, 11:02
Альянс Китаю і Росії, що наразі намітився – одна з головних проблем колективного Заходу, розповів експерт Ілія Куса.
Чому відносини Росії і Китаю лякають Захід
Чому відносини Росії і Китаю лякають Захід / Depositphotos

Альянс Китаю і Росії, що наразі намітився – одна з головних проблем колективного Заходу. Втім, цей союз в нинішніх умовах не дуже вигідний для Росії. Адже Китай на даному етапі не сприймає Москву як рівноправного партнера.

І поки Росія не змириться з роллю молодшого партнера - подібний альянс малоймовірний, пояснив у коментарі Главреду експерт із питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса. І Україна з Білоруссю в цій боротьбі починають відігравати значну роль.

читайте такожКитай оголосив, що більше не визнає США в якості світового лідера"Китай набагато сильніший за Росію в економічному, торговому і технологічному планах, тому розцінювати її як рівноправного партнера або вибудовувати з нею симетричні відносини китайці не можуть. А Росія, у свою чергу, поки не погоджується на роль молодшого партнера – це не відповідає нинішній ідеології Москви і самосприйняттю РФ на світовій арені", – зазначив Куса.

Саме ідеологія є для Москви головним стримуючим фактором у питанні російсько-китайських відносин, переконаний експерт. Тому Москва так відчайдушно чіпляється за Захід.

"РФ в її нинішньому стані, її національна ідеологія, мислення і сприйняття себе як частини світу грунтується на взаємодії з Європою. Всі російські ідеологічні проекти (той самий горезвісний "русский мир") – це теж про Європу, слов'янство і євразійство. А для цього необхідна взаємодія із Заходом. Повний розворот на Китай і Азію з цією ідеєю несумісний", – підкреслив Куса.

За його словами, Україна і Білорусь потрібні російській державі, як мінімум, тому що ця периферія становить ідеологічне ядро Росії.

"В умовах скорочується слов'янського населення РФ без України і Білорусі Росії в її нинішньому сприйнятті просто не буде", – резюмував Куса.

Росія і Китай: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти