Удар США по Північному потоку-2: у Нафтогазі розкрили плани Вашингтона

29 січня 2021, 20:38
У США можуть суттєво посилити підтримку України, вважає Лана Зеркаль.
Північний потік-2
У Нафтогазі заявили, що США рішуче налаштовані розтрощити російський газопровід Північний потік-2 / Reuters

Після обрання Джо Байдена президентом США інтерес Вашингтона до України значно посилився. Америка стежить за ситуацією в країні і, схоже, має намір зміцнити підтримку Києва. Зміни в американському уряді також підвищили інтерес американців і до проекту Північний потік-2. Штати володіють серйозним арсеналом інструментів для того, щоб будівництво газопроводу було зупинено.

Як заявила радник голови правління НАК Нафтогаз України Лана Зеркаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, наразі у Вашингтоні особливу увагу зосереджено саме на питанні реалізації Північного потоку-2. Присутні механізми і політична воля для припинення проекту.

Крім того, вона зазначила, що існуючі американські обмеження проти СП-2 – це тільки початок.

"Наявний арсенал включає три види санкцій: до компаній, що можуть прокладати труби, що страхують, та компаній, які сертифікують газогін. Але це тільки верхівка айсбергу проблем із завершенням газового троянського коня РФ для Євросоюзу. Новини - геть не добрі для росіян новини - відчуваємо, не забаряться", - написала Зеркаль, уточнивши, що російському енергетичному проекту не допомогли навіть витрати на лобістські послуги у Вашингтоні, на які було витрачено понад 5,3$ млн доларів.читайте такожСША влаштують крах Північного потоку-2: у Байдена оголосили про плани

Удар США по Північному потоку-2: у Нафтогазі розкрили плани Вашингтона

Також вона вказала, що після приходу у Білий дім команди Байдена складається враження про значне посилення інтересу США до України і можливе зміцнення співпраці.

"Добре відчули, що інтерес до України і подій у нас дуже однозначно зріс. Нова адміністрація вже тримає руку на пульсі і таке враження, що у Вашингтоні мають намір суттєво зміцнити "контроль пульсу", - підкреслила Лана Зеркаль.

Нагадаємо, в травні минулого року Зеркаль заявляла, що якщо газопровід Північний потік-2 добудують і введуть до експлуатації, то по перспективах України як держави-транзитера газу буде завдано нищівного удару.читайте такожПо Північному потоку-2 поїхали катком

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти