Удар по ЗРК С-300 у Ростовській області: відомо, для чого і чим атакували ЗСУ

21 серпня 2024, 12:56оновлено 21 серпня, 14:25
781
У формулюванні повідомлення Генштабу ЗСУ про цей удар є прямий натяк на те, який засіб було використано, кажуть в Defense Express.
Удар по ЗРК С-300 у Ростовській області: відомо, для чого і чим атакували ЗСУ
Чим ЗСУ атакували ЗРК С-300 у Росії / колаж: Главред, фото: flickr, скріншот з відео

ЗСУ атакували ЗРК С-300 у Ростовській області країни-агресорки Росії за 160 км від лінії фронту ракетою "Нептун". Такий висновок зробили в Defense Express.

За словами експертів, у формулюванні повідомлення Генштабу ЗСУ про цей удар є прямий натяк на те, який засіб було використано.

"Зазначено, що удар завдавався підрозділами Військово-морських сил ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони. А єдина відома зброя в розпорядженні ВМСУ з такою дальністю - ракета "Нептун", яку вже використовували для ураження російських ЗРК в окупованому Криму 2023 року", - наголосили в Defense Express.

відео дня

Там також припустили, що мета цього удару - створення коридору для атак по нафтопереробному заводу.

Наслідки удару по системі ППО Росії в Ростовській області – відео:

Удар по ЗРК С-300 у Ростовській області: відомо, для чого і чим атакували ЗСУ

Що відомо про Defense Express

Defense Express — українська інформаційно-консалтингова компанія, що спеціалізується на огляді військової техніки, озброєнь та військово-промислового комплексу України. Видає два друковані журнали та має вебпортал, пише Вікіпедія.

Компанія визнається експертною у своїй галузі численними українськими ЗМІ. Брала участь у реалізації інформаційних проєктів, зокрема для ГУР МОУ.

Удар по ЗРК С-300 у Ростовській області: відомо, для чого і чим атакували ЗСУ
ЗРК С-300 / Інфографіка: Главред

Удари ЗСУ по території РФ - останні новини

Нагадаємо, ніч на 21 серпня для мешканців столиці країни-агресора Росії видалась дуже тривожною. У Москві було гучно, місцеві жителі масово повідомляли про атаку дронів. Окрім Москви цієї ночі неспокійно було у Брянській, Белгородській, Калузькій, Курській та Ростовській областях. В останній спершу заявили про ракетну атаку, після чого у Новошахтинську спалахнула сильна пожежа.

Пізніше, в Генштабі ЗСУ повідомили, що ЗСУ завдали удару по російській системі протиповітряної оборони С-300 в районі населеного пункту Новошахтинськ, Ростовської області Росії.

Крім того, у Генштабі ЗСУ підтвердили атаку на нафтобазу у Ростовській області у ніч проти 18 серпня. Раніше ворожі ЗМІ повідомляли про вибухи і масштабну пожежу на російському обʼєкті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти