США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії в Україну - Нуланд

15 січня 2022, 15:24оновлено 15 січня 2022, 17:48
США готові запровадити нові санкції проти Росії, якщо вона зважиться на вторгнення в Україну.
Нуланд
США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії в Україну / Reuters

Сполучені Штати Америки підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення Росії в Україну, розповіла заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд. За її словами, поки ці сценарії не розголошуються.

В інтерв'ю для Financial Times Нуланд зазначила, що США готові запровадити нові санкції проти Росії, якщо вона зважиться на вторгнення в Україну.

"Я не збираюся розкривати 18 різних сценаріїв... я просто скажу, що наші переговори, які ми ведемо з нашими союзниками, спрямовані на те, щоб заподіяти дуже гострий біль і дуже швидко, якщо Росія зробить цей крок у будь-якій формі", - розповіла заступниця держсекретаря США.

Вона підкреслила, що двері для дипломатичного пошуку виходу з ситуації відкриті, і на сьогодні Вашингтон працює над письмовими відповідями на російські вимоги щодо "гарантій безпеки".

"Ми хочемо продовжити розмову. Ми вважаємо, що це потрібно робити на основі взаємності, у них будуть образи, але у нас теж є побоювання. Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і домогтися певного прогресу в деяких з цих питань за допомогою дипломатії", - розповіла Нуланд.

Нагадаємо, раніше видання CNN повідомило, що американська розвідка отримала інформацію про те, що РФ готує групу оперативників для нападу "під чужим прапором" на бойовиків на Донбасі, щоб створити привід для вторгнення в Україну,

Заява про те, що у США є інформація про підготовку Росією провокації на Донбасі з метою виправдати напад на Україну, підтвердила прессекретарка Білого дому Дженніфер Псакі.

Радник американського глави держави з питань безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може здійснити військове вторгнення на територію України унаслідок спроби перевороту в країні. За його словами, росіяни можуть звинуватити Київ у нападі на російські сили на Донбасі, такі події вже були у 2014 році. Американська розвідка стверджує, що Москва працює над конструюванням приводів для інтервенції.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти