РФ зазнала величезних втрат, Путін ухвалив нове рішення щодо війни

31 липня 2024, 15:58
18818
Рішення Путіна призведе до нових проблем, економіка Росії вже перегріта, а підприємствам доведеться конкурувати з Міноборони окупантів, пише Bloomberg.
Путін, мобілізація РФ
Путін заманює у свою армію за суму до 5 тис. доларів / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, соцмережі

Глава Кремля Володимир Путін підписав указ, згідно з яким росіянам, які вступлять до лав армії агресора Росії для участі у війні проти України, тепер платитимуть не 200, а 400 тисяч рублів. Окупанти зазнали великих втрат і намагаються набрати новобранців.

В указі Путіна зазначено, що росіяни, які підпишуть контракт із Міноборони для участі в "СВО" в період з 1 серпня до 31 грудня 2024 року, мають отримати одноразову виплату на суму 400 тисяч рублів (приблизно 4 600 доларів або 188 тисяч гривень, - ред.).

Умова виплати - виконання "завдань спеціальної військової операції на територіях Донецької Народної Республіки, Луганської Народної Республіки, Запорізької області, Херсонської області та України"

відео дня

Чому Путін підвищив "премії"

Рішення Кремля - новий доказ того, що у військ РФ труднощі з набором новобранців-окупантів, які зазнали величезних втрат з моменту початку повномасштабної війни, вважають журналисти Bloomberg.

Згідно з оцінками Заходу, втрати росіян убитими і пораненими досягли показника в 500 000 осіб.

Також у матеріалі підкреслюється, що форсування перегонів за виплати в регіонах РФ погіршило ситуацію з робочою силою і перегріло економіку. Підприємствам доведеться підвищувати зарплати, щоб конкурувати із пропозиціями Міноборони.

Втрати військ РФ у війні на 31 липня
Втрати військ РФ у війні на 31 липня / Главред

Війна Росії проти України - головні новини за темою:

Війська РФ просунулися в районах двох міст на Донбасі - Торецька і Часового Яру, написали аналітики американського Інституту вивчення війни. Окупанти наступали і в напрямку Сіверська, але безуспішно.

Торецьк

Торецьк (у 1936-2016 роках - Дзержинськ) - місто в Бахмутському районі Донецької області, пише Вікіпедія.

Після окупації росіянами Авдіївки саме Торецьк залишався найбільшим містом біля лінії фронту. До війни населення Торецька становило близько 35 тисяч осіб. Місто вважається однією з цілей ворога в рамках літнього наступу.

Торецьк важливий тим, що він дає змогу вогнем контролювати позиції росіян, захищає агломерацію Костянтинівка-Краматорськ і виступає як плацдарм для подальшого наступу на захоплену росіянами Горлівку.

Ситуація на кордоні з Білоруссю і в Сумській області залишається стабільною, сказали у Держприкордонслужбі. Сили оборони стежать за обстановкою і готові до будь-якого розвитку подій.

РФ у Запорізькій області зібрала 90 тисяч окупантів, але ударного угруповання не сформовано, сказав представник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій. За його словами, 90 тисяч ворожих військових - це загальна чисельність росіян, які перебувають на Запорізькому напрямку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти