Путін вирішив роздавати вкрадене в Україні зерно африканцям - Ердоган

4 листопада 2022, 15:52
954
Російський диктатор Володимир Путін не соромиться видавати крадене українське зерно та інші продукти за російські.
Путін, зерно
Путін вирішив роздавати вкрадене в Україні зерно африканцям - Ердоган / Колаж фото УНІАН

Російський диктатор Володимир Путін запропонував турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердогану "безкоштовно" відправляти в бідні країни Африки" російське " (а насправді ‒ крадене українське) зерно в рамках Чорноморської експортної угоди. Про це повідомляє Західне новинне агентство Reuters.

"У моїй телефонній розмові з Володимиром Путіним він сказав: "Давайте безкоштовно відправимо це зерно в такі країни як Джибуті, Сомалі і Судан" - і ми погодилися", ‒ Ердоган, виступаючи перед турецькими комерсантами в Стамбулі.

До слова, раніше, як показали результати розслідування західних новинних агентств Associated Press і PBS, країна-агресор, Росія, станом на жовтень 2022 року отримала від продажу українського зерна, вкраденого з тимчасово окупованих РФ територій України щонайменше 530 мільйонів доларів США. І, природно, витратила їх на військове вторгнення в Україну.

"Вихід" Росії з "зернового коридору"

У Міноборони країни-агресора РФ 29 жовтня заявили, що Москва призупиняє свою участь у"зерновій угоді". Мотивом рішення росіян, мовляв, стала "атака" на кораблі Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. У них окупанти звинуватили Україну і "фахівців Великобританії". Мовляв, були атаковані "кораблі, які забезпечують безпеку зернового коридору".

Міністр інфраструктури України Олексій Кубраков 30 жовтня сказав, що Росія заблокувала "зерновий коридор". За його словами, судно Ikaria Angel з 40 тис.тонн зерна на борту для Ефіопії не змогло вийти з українського порту через дії Москви.

2 листопада директор РФ Путін після переговорів з президентом Туреччини Ердоганом і генеральним секретарем ООН Гуттерішем сказав, що Москва повертається в "зернову угоду".

Мовляв, Росія отримала "гарантії від України", згідно з якими якихось "атак", мовляв,"більше не буде".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти