"Божевільна ідея": Путін прорахувався, коли готував новий напад на Україну - The Washington Post

30 січня 2022, 08:02
Розвідка США дійшла висновку, що Путіна дезінформує його власне коло радників.
путина
Путін прорахувався, коли готував новий напад на Україну-The Washington Post / Reuters

Президент Росії Володимир Путін дійсно готував новий напад на Україну. Але він недооцінив негативні наслідки такого кроку для Росії.

До такого висновку прийшли журналісти американського видання The Washington Post, і свої слова вони підкріплюють думкою посадових осіб у владі Сполучених Штатів Америки.

За словами посадових осіб, знайомих з ситуацією, розвідка США має дані про те, що Путін недооцінив, наскільки дорого йому обійдеться нове вторгнення на українську територію.

У статті йдеться, що наступ призведе до руйнівних наслідків для російської економіки через санкції, які готові запровадити країни Заходу.

Також зазначається, що розвідка США дійшла висновку, що Путіна дезінформує його власне коло радників. Вони, схоже, не бажають розповідати російському президенту всі наслідки ініційованої ним війни, з якими зіткнеться країна.

Американський чиновник, що спеціалізується на темі РФ, зазначив, що ідея Путіна вторгнутися в Україну і будь-яким чином її окупувати, навіть тимчасово, "надзвичайно амбітна і дещо божевільна".

"У нього може бути план - дуже швидко розгромити українських військових. Але уроки історії повинні навчити його, що це не вирішить більшість інших проблем, з якими він зіткнеться", – прокоментував поведінку Путіна чиновник.

Раніше йшлося, що Росія відводить частину своїх військ від кордону з Україною. У пресслужбі Західного військового округу заявили, що планову перевірку боєготовності завершено. Війська й авіація повертаються в місця базування.

28 січня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що розвідка України не фіксує будь-яких істотних відмінностей в ситуації з військами РФ біля кордонів від обстановки, яка спостерігалася навесні минулого року. Зараз біля українських кордонів спостерігається орієнтовно 130 тисяч військ разом з військовою технікою. Положення змінилося тільки в Білорусі, і Київ за цим уважно стежить.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти