Пригожин змінив риторику і скористався 9 травня, щоб висміяти "бункерного діда" - ISW

10 травня 2023, 08:01оновлено 10 травня 2023, 09:25
Ватажок "вагнерівців" Пригожин раніше намагався підвищити авторитет російського диктатора за допомогою риторичних трюків, але тепер мішенню став сам Путін.
Євген Пригожин, Володимир Путін
Пригожин жорстко висміяв Путіна 9 травня / Колаж: Главред, фото: скріншот

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин скористався святом 9 травня, яке в країні-агресорі РФ відзначили убогим парадом на Красній площі, як можливістю висміяти російського диктатора Володимира Путіна і поставити під сумнів його судження. Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

При обговоренні дефіциту боєприпасів і майбутніх перспектив військ РФ на фронті в Україні Пригожин згадав фігуру "щасливого дідуся", який "думає, що він хороший", але "дід" виявляється "повним му**ком".

Пригожин також зазначив, що неназвані фігури (ймовірно, йдеться про Путіна і чиновників російського МО) повинні припинити красуватися на Красній площі. Ймовірно, Пригожин має на увазі Путіна, якого часто називають "дідом" (точніше "бункерним дідом").

відео дня

Аналітики зазначають, що і раніше Пригожин нападав на інших російських високопоставлених чиновників і офіцерів, але не робив цього щодо Путіна.

Пригожин раніше намагався підвищити авторитет російського диктатора за допомогою подібних риторичних трюків.

Заяви Пригожина 9 травня

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин у середу, 9 травня, поставив ультиматум російському диктатору Володимиру Путіну. Він погрожував розповісти про реальну ситуацію на фронті. Пригожин встановив для диктатора і дедлайн - час закінчення параду на Красній площі.

Після призначеного часу Пригожин опублікував відео, в якому заявив, що Міноборони РФ так і не надало угрупованню найманців обіцяні боєприпаси. Ватажок ПВК розповів про втечу з фронту підрозділу міноборони РФ і 72-ї бригади.

Пізніше Пригожин жорстко накинувся на російського диктатора нібито через снарядний "голод " у "вагнерівців".

Дивіться відео про те, як Пригожин називає Путіна "му**ком":

Скріншот

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти