Перемога Трампа на виборах може призвести до війни США та Китаю - аналітик

12 листопада 2023, 01:37
Політика Дональда Трампа на посаді президента США, ймовірно, буде спрямована на поглиблення конкуренції з Китаєм у сфері економіки.
Анатолій Октисюк, Дональд Трамп, США, Китай
Анатолій Октисюк розповів, якими будуть відносини США і Китаю в разі президенства Дональда Трампа / Колаж: Главред, фото: УНІАН, depositphotos.com/ua

Якщо в США до влади прийде Дональд Трамп, це може призвести до війни Америки з Китаєм, щонайменше, в економічному плані. Таку думку озвучив політичний експерт аналітичного центру Democracyhouse Анатолій Октисюк.

"Ризики такого сценарію зростають, оскільки політика Трампа, ймовірно, буде спрямована на поглиблення конкуренції з Китаєм у сфері економіки. Тоді американці продовжать протекціоністські заходи, будуть переносити виробництво США з Китаю в Індію, В'єтнам, Таїланд або Філіппіни і спонукатимуть до цього своїх союзників", - сказав аналітик в інтерв'ю Главреду.

При цьому, за його словами, економічна війна для Китаю ще гірша, ніж справжня.

відео дня

"А якщо США почнуть випилювати Китай зі світових економічних ланцюжків, обмежувати торгівлю китайських компаній, це буде призводити до загострення і конфронтації", - вважає Октисюк.

Як повідомляв Главред, Анатолій Октисюк пояснив, хто був би найкращим президентом США для України - Джо Байден або Дональд Трамп.

Також він розповів, що буде за допомогою Україні в разі перемоги Трампа на виборах.

Хто такий Анатолій Октисюк

Анатолій Октисюк - експерт з політичних питань, співзасновник аналітичного центру DemocracyHouse.

До 2016 року - старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень. Аналізує події в Україні та за її межами. Висвітлює питання щодо війни Росії проти України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти