Патрушев дав відмах: розкрито несподіваний сценарій закінчення війни в Україні

4 листопада 2023, 01:30
33002
У РФ хочуть зняти санкції і відновити отримання прибутку за рахунок продажу вуглеводнів, упевнений Валерій Клочок.
Клаптик
Валерій Клочок спрогнозував сценарій завершення війни / Колаж: Главред, Фото: klochok.com.ua, scrf.gov.ru, mil.ru

У РФ формується група силовиків, яка може сформувати інший порядок денний в переговорах по Україні, заявив політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок.

Він не виключив, що в цю групу може входити міністр оборони РФ Сергій Шойгу і глава Росгвардіі Віктор Золотов. Таку думку він озвучив в інтерв'ю Главреду.

"Ця група зараз дуже потужна, і має можливість сформувати інший порядок денний в переговорах по Україні", - зазначив експерт.

відео дня

При цьому він нагадав про те, що під час візиту до Китаю Шойгу зробив резонансну заяву щодо політичної можливості переговорів з Україною про припинення війни.

"При цьому він не говорив про умови, які озвучував Путін (денацифікація, демілітаризація і відмова від вступу в НАТО). У Шойгу про це не йшлося зовсім – він сказав, що ми можемо говорити про прийнятні умови, одна з яких полягає у визнанні Росії світом як ядерної держави", - сказав співрозмовник.

При цьому він не виключає того, що головним спонукальним мотивом стало бажання зняття санкцій з РФ і відновлення отримання прибутку за рахунок продажу вуглеводнів.

"А це можливо тільки в разі припинення війни і подальших мирних переговорів. Саме про це і говорив Шойгу в Пекіні. Не Лавров, ні Путін, а саме Шойгу, який раніше ніколи за визначенням не говорив про такі речі. І я більше ніж переконаний, що його словами говорив Патрушев – це було саме за його вказівкою, а не Путіна", - додав Клочок.

Хто такий Валерій Клочок

Валерій Клочок - громадський та політичний діяч, магістр державної служби.

З 2017 року активно займається політичною та економічною аналітикою.

З 2022 року – керівник Центру громадської аналітики "Вежа", голова благодійного фонду "Нова дорога".

З 2020 по 2022 рік співпрацював з незалежною неурядовою організацією Growford Institute (Think Tank), яка здійснює стратегічні глобальні дослідження у сфері економіки та фінансів, оцінює системні ризики та розробляє оптимальні моделі економічного розвитку для країн, регіонів і світу в цілому.

З 2016 по 2018 рік – голова центрального виконавчого комітету всеукраїнської партії.

З 2006 по 2016 рік – керівник прес-служби народного депутата, керівник прес-служби всеукраїнської партії.

З 2010 року – дотепер – засновник, директор приватного підприємства.

З 2005 по 2006 рік – головний консультант секретаріату депутатської фракції у Верховній Раді України ІV скликання.

2005 рік (з березня по жовтень) – начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю (прес-служба) Державної митної служби України, радник митної служби ІІІ рангу.

З 2004 по 2005 роки – прес-секретар депутатської групи у Верховній Раді України ІV скликання.

З 2003 по 2004 роки – інспектор відділу освіти районної державної адміністрації.

Раніше Роман Світан назвав місяць і сценарій закінчення війни в Україні. Після появи у ЗСУ сучасної авіації ситуація може змінитися, не виключив Роман Світан.

Нагадаємо, раніше в ОП дали несподіваний прогноз щодо термінів закінчення війни. Михайло Подоляк розповів про те, що потрібно зробити Силам оборони, щоб переламати ситуацію на свою користь.

Нагадаємо, раніше Олександр Хара розповів варіанти завершення війни в Україні. Експерт вважає, що для України було б добре, якби росіяни зрозуміли, що більше не можуть вести цю війну.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти