Огризко розповів, чи переросте ситуація в Карабасі в повноцінну війну в регіоні

1 жовтня 2023, 01:35
Великого конфлікту там бути не може, тому що немає великих сил, які б могли битися в регіоні навколо Карабаху, вважає Володимир Огризко.
Огризко, Карабах
Огризко прокоментував ситуацію в Карабасі / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот

Недавнє загострення військового конфлікту в Карабасі навряд чи викличе в тому регіоні великомасштабну війну. Про це під час чату на Главреді розповів дипломат, колишній міністр закордонних справ України, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

"Великого конфлікту там бути не може, тому що немає великих сил, які могли б протидіяти один одному. Вірменія і Азербайджан – це не великі сили. Якщо Росія захоче втрутитися - вибачте, а чим? Якщо їй нічим затикати дірки на фронті в Україні, і вона бере всіх підряд, хто здатний тримати в руках автомат Калашников, і людей на Український фронт перекидають з усіх військових частин РФ, зокрема, з Далекого Сходу і півночі, то чим вона буде воювати на Кавказі? Тому нічого екстраординарного там статися просто не може", - сказав він.

Хто такий Володимир Огризко

Володимир Огризко - український дипломат, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, Надзвичайний і Повноважний посол України (1996).

відео дня

У Міністерстві закордонних справ (спочатку УРСР, потім – незалежної України) – з 1978 року. Перша посада Огризка у зовнішньополітичному відомстві – аташе відділу друку, яку він отримав одразу після закінчення Київського державного університету ім.Т. Шевченка.

У 1992 році Огризку присвоєно ранг Надзвичайного і Повноважного посла України. З 1992 по 1996 він служив радником, радником-посланником посольств України у ФРН та Австрії. Наступні три роки керував управлінням зовнішньої політики, головним управлінням із зовнішньополітичної діяльності Адміністрації президента України.

У 1999-2004 роках – Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Австрія та постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні. Ще рік - посол з особливих доручень МЗС України. З лютого 2005 - перший заступник Міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

18 грудня 2007 року призначений на посаду міністра закордонних справ України в коаліційному уряді Юлії Тимошенко. 3 березня 2009 звільнений Верховною Радою з ініціативи Кабміну.

17 березня 2009 року призначений президентом Ющенком на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової. Покинув пост разом зі звільненням з посади Ющенка в лютому 2010 року.

У вересні 2010 року Огризко вступив до партії Наша Україна. У липні 2012 року він здав повноваження члена президії та заступника голови політради партії і припинив своє членство в ній.

З вересня 2014 р дипломат керує аналітико-інформаційним Центром досліджень Росії. Пише статті для таких ЗМІ, як новий час, Українська правда.

З 2022 проректор з міжнародної діяльності в Київському університеті імені Бориса Грінченка

Ситуація в Карабасі

Нагадаємо, що 19 Вересня у Єревані спалахнули антиросійські протести на тлі загострення в Карабасі. Учасники мітингу вигукують антиросійські гасла, вимагаючи відповідальності для Путіна за розв'язану війну проти України.

Азербайджан повернув Карабах і відновив суверенітет, у Вірменії-протести. Антитерористична операція в карабаському регіоні тривала всього добу, в результаті збройні формування, підтримувані Вірменією, капітулювали.

Міноборони РФ заявило, що у Карабасі вбили російських "миротворців". Автомобіль "спостерігачів" обстріляли зі стрілецької зброї. Представники слідчих органів РФ і Азербайджану працюють на місці події.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти