Рабини світу виступили проти прирівнювання ситуації в Карабаху з Голокостом

9 вересня 2023, 10:27
106
Рабини світу виступили проти прирівнювання ситуації в Карабаху з Голокостом
фото: ua.depositphotos.com

Духовні авторитети іудаїзму Європи обурені: офіційний Єреван цинічно порівняв ситуацію в Карабаху з Голокостом. Причому не маючи жодних фактологічних доказів голоду чи гуманітарної катастрофи населення Карабахського анклаву. На думку лідерів іудаїзму, порівняння цієї ситуації з Голокостом є невиправданим і необґрунтованим.

Про це говориться в матеріалі УНІАН.

50 рабинів, які представляють найбільше об'єднання іудейських релігійних діячів (Rabbinical Center of Europe), надіслали 6 вересня листи до прем'єра і президента Вірменії. Вони вимагали "негайно і повністю" припинити використання теми Голокосту вірменською пропагандою "задля досягнення будь-яких політичних цілей".

відео дня

Рабини Європи висловили "глибоке розчарування співпрацею уряду Вірменії з керівництвом Ісламської Республіки Іран – країни, яка безперестанку відкрито та публічно закликає до знищення єдиної єврейської держави у світі – Ізраїлю".

У свою чергу, американська асоціація The Israel Heritage Foundation, створена тими, хто пережив Голокост, наголошує: "Ми не схвалюємо їх спроби щоразу використовувати "Голокост" при обговоренні ситуації в Карабахському регіоні, і ми твердо заявляємо, що будь-які порівняння з Голокостом необґрунтовані. і невиправдані".

Видання Jüdisches Europa зазначає, що проведення аналогій між нацистською політикою "остаточного вирішення єврейського питання" та ставленням Азербайджану до вірмен у Карабаху, як це робить прем'єр Вірменії, є абсолютно безпідставним.

Рабин Відня Ар'є Фолгер звинуватив у політизації гуманітарної допомоги французьких політиків, які наприкінці серпня намагалися проїхати з Вірменії до Карабаху без погодження з Баку.

Серед європейських духовних авторитетів іудаїзму, що виступили проти методів вірменської пропаганди та демонізації Азербайджану, виділяються: голова Рабинського суду Федерації синагог Британії Ліхтенштейн, Головний рабин Голландії Якобс, Головний рабин Польщі Шудріх, Головний рабин Словаччини Майес, Головний рабин Болгарії Саламон, Головний рабин Молдови Зальцман і багато інших. Разом із єдиновірцями Європи виступили і священнослужителі юдаїзму України, які вже понад 1,5 року потерпають від атак іранських дронів: головні рабини Львова, Житомира, Ужгорода, а також голова іудейської релігійної громади Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти