Над німецькою АЕС літають "Орлани": ймовірно, запустили російські шпигуни - ЗМІ

22 серпня 2024, 23:23
137
Над одним із індустріальних районів Німеччині були помічені дрони, влада ФРН заявляє, що це можуть бути російські "Орлани".
Над німецькою АЕС літають 'Орлани': ймовірно, запустили російські шпигуни - ЗМІ
Дрони над Німеччиною можуть бути російськими / колаж: Главред, фото: Bild, Вікіпедія

Над одним із індустріальних та промислових регіонів Німеччини були помічені безпілотники, ймовірно, їх запускають російські шпигуни із суден у Північному морі. Про це пише видання Bild.

"БпЛА зафіксували над індустріальним парком ChemCoast, де розміщені нафтові, хімічні підприємства й виведена з експлуатації АЕС. Правоохоронці припускають, що це можуть бути "Орлани-10" з дальністю польоту 500-600 км та швидкістю 100 км/год", - йдеться у повідомленні видання.

Вперше над цією територією безпілотники були поміщені ще 8 серпня, з того часу регулярно кожної ночі над парком пролітає кілька дронів, які, ймовірно, є російськими.

відео дня

Прокуратура Німеччини розслідує це порушення, як факт агентурної діяльності. Поки що офіційно не було визнано, що це саме російські розвідувальні безпілотники.

Що таке "Орлан-10"

"Орлан-10" — російський багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ведення спостереження за протяжними та локальними об'єктами у важкодоступній місцевості виробництва ТОВ "Спеціальний технологічний центр", Санкт-Петербург, Росія. Використовує двигун внутрішнього згоряння як силову установку.

В травні 2022 року була представлена ударна модифікація.

Відносини Росії з європейськими країнами - останні новини

Нагадаємо, раніше Угорщина оголосила про спрощений візовий режим для білорусів та росіян, прем'єр-міністр Віктор Орбан досі не пояснив свій такий вчинок.

Також стало відомо, що президент Чехії Петр Павел сказав, що Україна може стати членом НАТО попри війну та тимчасово окуповані території.

Раніше повідомлялось, що прем'єр Індії привіз у Київ для Зеленського послання від диктатора Путіна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти