"Ми не заважаємо Україні": у Пентагоні прокоментували розробку ЗСУ зброї дальньої дії

7 грудня 2022, 12:35
Як каже керівник Пентагону Ллойд Остін, США не заважатимуть Україні виробляти свою зброю дальньої дії.
Пентагон, зброя
У Пентагоні прокоментували розробку ЗСУ зброї дальньої дії / Колаж фото УНІАН

Американські військові не заважатимуть спробам українських інженерів і конструкторів розробляти зброю дальньої дії, яка потенційно може бути використана для ударів на територію Росії. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна, яку той зробив під час виступу на пресконференції в Держдепі у Вашингтоні.

"Ми не заважаємо Україні розвивати свої власні можливості", — сказав чиновник.

Пізніше заступник держсекретаря Ентоні Блінкена з політичних питань Вікторія Нуланд заявила - "ніхто не взяв на себе відповідальність" за удари безпілотників [мабуть, мається на увазі атака дронів на російську авіабазу "Енгельс" − Главред], але додала, що "український народ неймовірно винахідливий; вони роблять свої власні безпілотники, повітряні і морські, які неймовірно ефективні".

Передача США Україні ЗРК NASAMS

7 листопада Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide, поставлені західними союзниками.

8 листопада речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер підтвердив передачу Україні двох комплексів ППО NASAMS.

Пізніше стало відомо, що Міноборони США укладе контракт на $1,2 млрд з компанією Raytheon Technologies Co на шість національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS), які будуть поставлені Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти