Кремль міг відмовитися платити "вагнерівцям" і їм платить Лукашенко-британська розвідка

13 серпня 2023, 10:34
Кремль міг перестати фінансувати найманців" ПВК " Євгена Пригожина. Приватна компанія рухається до процесу скорочення, кажуть британці.
Лукашенко, ПВК Вагнера
За даними британських розвідників, ПВК "Вагнер" рухається до процесу скорочення і переформатування / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Кремль, ймовірно, міг припинити фінансувати ПВК "Вагнера", і тепер "пригожинцям" можуть платити влада Білорусі. Про це йдеться в щоденному звіті Міністерства оборони Великобританії, який був опублікований в сервісі мікроблогом Twitter.

За даними британських розвідників, ПВК "Вагнер" рухається до процесу скорочення і переформатування, щоб, в першу чергу, скоротити витрати на зарплату.

Там зазначили, що після невдалого заколоту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина російський режим, ймовірно, діяв проти його бізнесів.

відео дня

"Є реалістична можливість того, що Кремль більше не фінансує групу. Якщо російська держава більше не платить "Вагнеру", то другим ймовірним платником є білоруська влада", — йдеться в тексті.

При цьому в Британії підкреслюють, що витрати на "пригожинців" були б "небажаним витоком скромних білоруських ресурсів".

Загроза "Вагнера" з Білорусі

Нагадаємо, що бойовики Вагнер стягнули до Білорусі понад 700 од. техніки. Найманці ПВК Вагнер Євгенія Пригожина поповнюють свої ряди в Білорусі і облаштовуються в селі мета Осиповицького району, де вони зробили свій табір.

Вертольоти Білорусі перетнули кордон Польщі. Польща збільшить чисельність військ на кордоні з підконтрольною агресору Росії Республікою Білорусь через інцидент з вертольотами режиму Олександра Лукашенка.

Вагнерівці рушили до Сувальського коридору. На захід Білорусі рухаються понад 100 найманців ПВК "Вагнера". Моравецький підкреслює, що можлива Гібридна атака на польську територію.

Більше важливих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти