Німеччина вийде з договору з Польщею про ремонт танків Leopard - Handelsblatt

12 липня 2023, 15:15
За даними ЗМІ, уряд Німеччини виходить з угоди з Польщею про ремонт переданих Україні західних танків Leopard.
Леопард, Німеччина
Німці вважають ціни за ремонт Leopard, які виставили поляки, абсолютно завищеними - ЗМІ / Колаж фото УНІАН і Вікіпедія

Уряд Німеччини виходить з угоди з Польщею про ремонт переданих Україні західних танків Leopard. Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, причина рішення, про яке буде офіційно оголошено в найближчі дні, полягає в тому, що німці вважають ціни за ремонт, які виставили поляки, абсолютно завищеними.

Журналісти відзначають, що ЗСУ зараз вкрай гостро потребують того, щоб зробити пошкоджені в боях танки західних моделей знову придатними до використання.

відео дня

Згідно з планом, два німецькі виробники танків Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann (KMW) повинні були створити спільне підприємство разом з польською державною бронетанковою компанією PGZ. Далі планувалося створення танкової майстерні на заводах в Глівіце і Познані. А всі витрати на ремонт танків Leopard повинні були бути оплачені німецьким урядом.

Танк Leopard 2 - в чому його особливість

Танк Leopard 2 - один з найбільш вдалих проектів в післявоєнній історії танкобудування. Його головна зброя - гладкоствольна гармата Rheinmetall RH-120. Воно використовується також в американських танках M1 Abrams, японських Type 90 і південнокорейських k1a1.

На відміну від радянських танків у "Леопарда" Ручна зарядка гармати, в складі екіпажу є заряджаючий.

Снаряди танка зберігаються в спеціальній ніші у вежі, відокремленій від бойового відділення сталевими дверцятами. У разі детонації боєкомплекту вибухова хвиля виходить назовні через вишибні панелі і не завдає шкоди екіпажу.

Вважається, що німецький танк здатний утримати 125 мм підкаліберний боєприпас радянських танків на відстані 1,5 км.а його гармата пробиває до 560 мм танкової броні на відстані в два кілометри. Для порівняння, російський Т-72Б3 має лобову броню на рівні 530 мм.

Leopard 2 здатний вести ефективний вогонь на дальності до 5 км при русі по бездоріжжю. Машина може розвивати швидкість до 68 км/ч.для повного розвороту на одному місці Leopard 2A4 потрібно всього 10 секунд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Нідерланди планують придбати для України ще кілька десятків танків Leopard 1. Також розглядається можливість поставки і декількох зенітно-ракетних комплексів Patriot.

За даними видання, уряд Нідерландів хоче закупити 96 одиниць танків у швейцарської компанії Ruag.

Нагадаємо, німецький уряд планує дозволити передачу Україні десятків відремонтованих танків Leopard 1. Техніку можуть відправити безпосередньо з промислових складів. Зазначалося, що дві німецькі компанії можуть підготувати для передачі Україні десятки таких танків. Однак є проблеми з боєприпасами.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти