"Диверсанти залишаються": добровольці з РДК оголосили про завершення операції в РФ

8 квітня 2024, 08:16
Російські добровольці з "Російського добровольчого корпусу" оголосили про завершення операції на території РФ.
РДК, Росія
У РДК повідомили, що під час рейду по РФ загинуло кілька добровольців / колаж Главред, фото "Вікіпедія" та ua.depositphotos.com

Рейд "Російського добровольчого корпусу" на територію країни-агресора Росії завершився . Про це члени "РДК" оголосили у своєму Telegram-каналі.

"Гаряча фаза Обмеженої Військової Операції добігла кінця. І хоча наші групи ДРГ і сплячі осередки залишаються в регіоні, прийшов час вшанувати пам'ять наших загиблих бійців", - написали вони.

У РДК повідомили, що під час операції загинули добровольці під псевдонімами "Терен", "Вольф", "Башмак" і "Толян".

відео дня

Що відомо про російський добровольчий корпус (РДК)

Російський добровольчий корпус - військовий підрозділ Збройних сил України, сформований вихідцями з Росії, які мешкають на території країн Європейського союзу, України, у серпні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Входить до складу Інтернаціонального легіону ТрО України.

Нині проводять бойові дії як на Авдіївському напрямку, Запоріжжі, Лиманському напрямку, так і на території Росії в прикордонних регіонах, повідомляє Вікіпедія.

Наступ російських добровольців на територію Росії - що відомо

12 березня бійці легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону здійснили новий рейд на територію РФ. Протягом першої доби їм вдалося знищити кілька одиниць російської військової техніки, повідомив доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський.

У Легіоні "Свобода Росії" зазначили, що основною метою російських добровольців є зміна режиму російського диктатора Володимира Путіна. Вони також заявили, що готові вирушити "маршем" до Москви для досягнення цієї мети.

Російський добровольчий корпус, Сибірський батальйон і Легіон "Свобода Росії" анонсували удари по військових об'єктах на території Росії вранці в четвер, 14 березня.

Начальник штабу російського добровольчого корпусу (РДК) розкрив деталі спільної операції російських добровольців на території Бєлгородської області РФ. Олександр "Фортуна" в інтерв'ю російському телеграм-каналу повідомив, що його підрозділ зумів просунутися "на кілька десятків кілометрів" углиб російської території і навіть узяти полонених.

За його словами, у четвер, 14 березня, бійці РДК провели бої з російськими військами. Крім того, бої із застосуванням бронетехніки та РСЗВ тривають у районах населених пунктів Сподарюшине та Козинки.

17 березня Сибірський батальйон і "Російський добровольчий корпус" підняли прапори в селі Козинка Бєлгородської області.

Також бійці Сибірського батальйону заявили, що зайшли в населений пункт Горьківський Бєлгородської області і захопили будівлю місцевої адміністрації разом із добровольцями Чеченської республіки Ічкерія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти