Дипломат пояснив, чому США і РФ через слова Байдена забудуть Україну

23 березня 2021, 03:52оновлено 23 березня 2021, 05:12
Заява Байдена на адресу Путіна може призвести до ризиків для Києва, вважає Павло Клімкін.
США Росія
США і РФ не говоритимуть про Україну у разі зміни формату перемовин - Клімкін / Reuters

Президент США Джо Байден своєю заявою на адресу глави РФ Володимира Путііна показав, що він є лідером вільного світу. Однак така ситуація загрожує Україні суттєвим ризиком. Вашингтон і Москва у зв'язку з цими подіями можуть перейти до неформальної комунікації, через що, ймовірно, серйозно постраждають інтереси Києва, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 український дипломат, колишній глава МЗС Павло Клімкін.

За його словами, наслідки слів Байдена на адресу Путіна можуть позначитися на Україні не тільки в контексті розширення військової агресії Москви щодо Києва.

"Байден продемонстрував, що він реальний лідер вільного світу, для нього це насправді було дуже важливо, але тут для нас є ризики. Ми говоримо про можливу ескалацію, дестабілізацію, говоримо про Донбас, південь. Це все правильно, але є ще один суттєвий ризик, який потрібно враховувати", - вважає Клімкін.

Дипломат акцентував увагу на тому, що слова Байдена на адресу Путіна свідчать про можливий перехід перемовного процесу Вашінтона і Москви на неформальний рівень. В рамках такої дискусії, швидше за все, не будуть враховуватися інтереси України, оскільки перемовини де-факто стануть закритими. Це серйозний ризик для української держави.читайте такожЗа Байдена США будуть миритися з Москвою за рахунок України

"Своїми словами Байден сильно звузив простір для офіційних перемовин і розширив простір для неофіційних каналів комунікації, тому для Путіна, в його понятійному світі це удар під дих, і, як йому здалося, що поки що в цивілізований світ йому потрапити без шансів. Тому обговорення будуть в неофіційному форматі. І в цих обговореннях для нас місця з великою ймовірністю не знайдеться, тому це буде відбуватися за нашою спиною. І це ще один великий ризик", - підкреслив Павло Клімкін.

Загострення відносин США і Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти