"Дивак і путінський підлабузник": експомічник Джонсона розповів, як той розкритикував Макрона

18 травня 2023, 17:46
Експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у березні 2022 року вибухнув на адресу французького лідера Еммануеля Макрона лайкою.
Макрон, Джонсон
Еммануель Макрон і Борис Джонсон / колаж Главред, фото УНІАН

Борис Джонсон у березні 2022 року (тоді він був прем'єр-міністром Великобританії) вибухнув лайкою на адресу французького президента Еммануеля Макрона і фактично погрожував його побити. Про це виданню в коментарі американському виданню Politico розповів Гато Харрі, який тоді працював помічником чиновника зі зв'язків з громадськістю.

Джонсон дорікнув Макрона в "підлабузництві" перед російським диктатором Володимиром Путіним і навіть використав класичний принизливий жарт з приводу того, що французи поїдають жаб.

"Хоча Борис не схильний сильно сердитися або використовувати особливо міцні вирази, це був той випадок, коли він дійсно злякався на нашій ранковій зустрічі. Нас було небагато на ранковій зустрічі. І він раптово почав жорстоку атаку на Еммануеля Макрона По суті, сказавши: "Він [Макрон − Главред] дивак і путінський підлабузник", – поділився спогадами Харрі.

відео дня

Лють Джонсона викликав той факт, що Макрон розкритикував дії офіційного Лондона з приводу біженців з України. Справа в тому, що введений після Брекзиту візовий режим істотно перешкоджав українцям отримати притулок на території Сполученого Королівства.

Нагадаємо, 7 липня 2022 року Борис Джонсон офіційно оголосив про відставку з посади прем'єр-міністра Великобританії. Керівник уряду покинув крісло через втрату довіри серед міністрів і чиновників.

Після відставки його наступниці Ліз Трас, Борис Джонсон відмовився йти знову на вибори і боротися знову за крісло прем'єр-міністра Британії.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що його можуть обрати новим генеральним секретарем НАТО. Джонсон може отримати підтримку завдяки своїм лідерським якостям, які він продемонстрував з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти