"Більшу частину не перехопимо": тривожний прогноз щодо цілей іранської балістики

9 вересня 2024, 15:49
2729
Під загрозою удару іранських балістичних ракет опиняються багато населених пунктів, попередив Богдан Долінце.
Іран, ракети
З'явився прогноз застосування РФ іранських ракет / Колаж: Главред, Фото: скріншот

Через високу швидкість балістичні ракети Fath-360, які Іран передав країні-агресору РФ, можна збити лише обмеженою кількістю систем протиповітряної оборони (ППО), зокрема - Patriot, NASAMS або С-300, заявив експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце.

"І якщо у перших Patriot, NASAMS у принципі дефіцитна кількість пускових, і вони прикривають великі міста, то щодо С-300 інша проблема. Уже є істотний дефіцит ракет до цього комплексу. Тобто, розуміючи, що, на жаль, (РФ має таку кількість ракет - ред.) - близько 200, більшу частину цих ракет, найімовірніше, ми не зможемо перехопити", - підкреслив він у коментарі РБК-Україна.

Експерт звернув увагу на те, що, з огляду на малу дальність Fath-360, під загрозою перебуватимуть українські військові, які розташовуються поруч із лінією фронту або біля кордонів із РФ.

відео дня

Крім того, під загрозою удару іранських балістичних ракет опиняються населені пункти, які розташовані на відстані 100 км від кордону з РФ.

"Так само в зону дії цих ракет потрапляє Херсонська та Миколаївська області. Більш далекі міста, які знаходяться на відстані понад 100 км, як правило, не входять до радіусу ураження цими видами озброєння", - додав Долінце.

Що таке балістична ракета?

Балістична ракета – різновид ракетної зброї. Велику частину польоту здійснює некеровано балістичною траєкторією, на яку впливає лише аерогідродинамічний опір.

За відстанню застосування балістичні ракети поділяються на стратегічні і тактичні. Приблизний поділ ракет за дальністю польоту:

  • Балістична ракета малої дальності ( 250-1000 км).
  • Балістична ракета середньої дальності (1000-2500-4500 км).
  • Міжконтинентальна балістична ракета (4500-6000 км).

Міжконтинентальні ракети і ракети середньої дальності часто використовують як стратегічні та оснащують ядерними боєголовками. Їхньою перевагою перед літаками є малий час підльоту (менш ніж пів години за міжконтинентальної дальності) і велика швидкість головної частини, що дуже ускладнює їхнє перехоплення навіть сучасною системою ПРО, пише Вікіпедія.

Передача балістичних ракет Тегераном Москві

Раніше ексглава МО назвав цілі ударів балістикою з Ірану. В обмін на свої безпілотники і ракети Тегеран отримав військові технології, пише FT.

Як повідомлялося раніше, член комітету з питань національної безпеки і зовнішньої політики іранського парламенту Ахмад Ардестані підтвердив, що Іран за бартером відправив до Росії балістичні ракети.

Нагадаємо, раніше Андрій Єрмак жорстко відповів на постачання балістики в Росію. Глава Офісу президента закликав відповісти на постачання Росії балістичних ракет.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти