Венедіктова повідомила про звірства орків щодо дітей в Бородянці

8 квітня 2022, 00:44
Сексуальні злочини під час війни - це так само військові злочини, які не мають терміну давності притягнення до відповідальності.
Ірина Венедиктова
Ірина Венедиктова розповіла про насильство дітей у Бородянці / скріншот відео ТСН

У Київській області в Бородянці під час її окупації зафіксовані випадки сексуального насильства щодо літньої жінки і дітей, заявила генпрокурор Ірина Венедіктова.

"Люди пережили страшні трагедії, люди й досі перебувають там, де їм страшно. Якби ми говорили про сексуальне насильство, воно є. Причому сексуальні злочини не тільки над жінками, а й над чоловіками! Сьогодні по Бородянці зафіксовано факт зґвалтування бабусі! Дітей!", - сказала генеральний прокурор.

Вона зазначила, що сексуальних злочинів напевно більше, ніж про те відомо на сьогодні.

відео дня

читайте такожРуїни замість будинків і спалені авто: ЗСУ показали відео Бородянки і Макарова після окупації РФ

"Жертви залякані, жертви бояться говорити! У нас деякі жертви на Західній Україні, деякі жертви вже за кордоном. Вони спілкуються тільки з тими неурядовими організаціями і священиками, яким вони довіряють. Тому, звичайно, ми будемо відпрацьовувати це максимально в чуттєвому просторі. Але це не історія, що повинна бути слідча жінка, це історія про те, що повинен бути тільки один допит, щоб жертву постійно "не смикати"... Це історія про те, щоб підготувати жертву сексуального насильства морально і надати їй реабілітацію", - підкреслила Венедіктова.

Вона також підкреслила, що сексуальні злочини під час війни - це так само військові злочини, які не мають терміну давності притягнення до відповідальності.

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський заявив, що Москва у війні проти Києва втратила понад 10 тисяч військових, які приїхали в Україну проводити нібито "денафікацію" держави. Український гарант висловив готовність до зустрічі з главою Кремля Путіним. Передбачуваним місцем переговорів він назвав Стамбул.

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ на 10:07 7 квітня, втрати російських окупаційних військ у боях з силами оборони України становили 18 900 осіб.

Раніше Збройні Сили України розбили окупантів у невеликому населеному пункті на півдні Харківської області. Вони опублікували понад 50 одиниць нищівної техніки загарбників. Мета публікації-демонстрація того, які втрати несе противник.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти