"Жертв може бути більше": Зеленський попередив Захід про плачевні наслідки

6 липня 2023, 18:53оновлено 6 липня 2023, 19:28
Винищувачі F-16 або будь-яке інше озброєння дозволить українським захисникам "рухатися швидше і врятувати більше життів".
Війна, війна в Україні, Володимир Зеленський
Володимир Зеленський про озброєння для ЗСУ / Колаж Главред, фото ОП, 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кількість жертв серед українців внаслідок російської агресії безпосередньо залежить від постачання зброї країнами Заходу.

В інтерв'ю ABC News президент зазначив, що винищувачі F-16 або будь-яке інше озброєння, яке дійсно необхідно нашій країні, дозволить українським захисникам "рухатися швидше і врятувати більше життів".

"Ну, з іншого боку, було надано деяку зброю, яка допомагає нам рятувати життя, і ми цінуємо це. Звичайно, зволікання призведе до більшої кількості втрачених життів", - підкреслив Зеленський.

відео дня

Винищувачі F-16 для України

Міністр оборони Олексій Резніков раніше заявив, що пілоти ЗСУ можуть отримати навички управління винищувачами F-16 за 4 місяці. Українські фахівці вже показали, що можуть вчитися з випередженням. Згідно з прогнозом Резнікова, Україна отримає літаки вже наступного року.

Помічник держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Браун вважає, що передача Україні F-16 може затягнутися на місяці. За його словами, Штати підтримують рішення союзників щодо постачання Києву бойових літаків.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав, що Україна сподівається отримати винищувачі F-16 до кінця 2023 року. Практично всі країни авіакоаліції готові передати свої літаки Києву.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти