Зеленський пообіцяв 1 грудня внести в Раду законопроект про подвійне громадянство

1 грудня 2021, 11:03
У світі живуть 65 мільйонів українців. Для громадян України, які проживають у США, Канаді, ЄС, є важливим питання множинного громадянства, сказав президент.
Зеленський
Володимир Зеленський внесе в Раду проект закону про подвійне громадянство 1 грудня / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв внести сьогодні до Верховної Ради законопроект про подвійне громадянство.

Таку заяву глава держави зробив 1 грудня під час щорічного звернення в парламенті.

За його словами, у світі 65 млн українців. Для громадян України, які проживають у США, Канаді, ЄС, є важливим питання множинного громадянства.

відео дня

"Сьогодні я вношу відповідний законопроект на розгляд. Нас 65 мільйонів! Вперше українці з усього світу почуватимуться не діаспорою, не людьми українського походження, а громадянами України", - заявив Зеленський.

Подвійне громадянство в Україні

Україна офіційно не визнає подвійне громадянство. При цьому законів, які карають за подвійне громадянство, не існує.

26 лютого на засіданні РНБО ухвалили рішення доручити Кабміну розробити законопроект, що дозволить виявляти серед українців осіб з подвійним громадянством.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, згідно з яким парламентарі пропонують узаконити подвійне громадянство в Україні. Якщо документ ухвалять, українці зможуть отримувати паспорти інших держав, а іноземці – українське громадянство. При цьому власники паспорта країни-агресора, якою сьогодні є Росія, можуть позбутися політичних прав.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україні необхідно подвійне громадянство, щоби зберегти зв'язок з мільйонами українців, які виїхали і почали нове життя в інших країнах.

22 вересня під час робочого візиту до США президент Володимир Зеленський зустрівся з українською діаспорою. Він пообіцяв їм, що реалізує ідею подвійного громадянства.

Тоді він визнав, що зараз запровадити подвійне громадянство в Україні непросто, оскільки деякі українці емігрували в країни, які не можна назвати друзями нашої держави.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти