Зеленський має накласти санкції на російський 1xBet з дня на день

23 січня 2023, 09:45оновлено 23 січня 2023, 10:38
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Указ про накладання санкцій на російську букмекерську контору 1xBet та її українську "доньку" вже знаходиться на підписі у Президента України Володимира Зеленського.

Як стало відомо Коментарі з власних джерел з Офіса Президента України, указ про запровадження санкцій щодо російської букмекерської контори 1хBet має бути підписаний Володимиром Зеленським вже найближчим часом.

Таким чином, всі формальні процедури для введення санкцій на 1xBet, чого вимагали українські громадські активісти та звичайні громадяни, що зібрали 25 тисяч підписів під відповідною петицією на сайті президента, пройдені.

відео дня

Як відомо, раніше українські ЗМІ повідомляли про те, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей підготувала та передала на погодження Кабінету міністрів України та в Раду національної безпеки та оборони указ про введення санкцій щодо самого 1xBet, українську ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка представляє 1xBet в Україні, та трьох громадян РФ Романа Семіохіна, Сергія Каршкова та Дмитри Казоріна, які є засновниками скандального росіійського букмекера.

В указі пропонувалось ввести щодо них 15 з 24 передбачених законом санкцій, зокрема блокування всіх активів компаній в Україні, заборону виведенння капіталів за межі України, обмеження торговельних операцій тощо.

1xBet звинувачують у причетності до органiзацiї та проведення нелегальних азартних ігор на території України, сприянні проведенню фінансових операцiй і акумулюванню коштів, які можуть використовуватися державою-агресором для військових потреб, у зборі і використання персональних даних громадян для їхнього подальшого використання в диверсійних цілях тощо. На українську ТОВ "Твоя беттінгова компанія", а також на її директора та засновника санкції будуть накладені на 5 років, а на сам 1xBet та його російських засновників — на 10 років.

Раніше за накладання санкцій на російського букмекера виступав заступник міністра економіки Тарас Качка, який зазначав, що Міністерство економіки підтримує необхідність застосування санкцій щодо осіб, дії яких створюють загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України.

Нагадаємо, що навесні 2022 року, у розпал повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російський букмекер 1xBet отримав дві ліцензії на роботу в Україні, що викликало значний суспільний резонанс.

Після ряду журналістських розслідувань, зокрема про те, що 1xBet намагається вийти на український ринок задля збору персональних даних громадян України для російських спецслужб, КРАІЛ у вересні 2022 року анулювала надані ліцензії. Наразі представник 1xBet в Україні ТОВ "Твоя беттінгова компанія" намагається в суді оскаржити дане рішення та повернути собі право працювати в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти