Законопроект зареєстровано: в Україні можуть демобілізувати військових

30 листопада 2023, 18:11оновлено 30 листопада 2023, 18:44
1841
В уряді України запропонували проект демобілізації військовослужбовців.
В Україні можуть демобілізувати військових
В Україні можуть демобілізувати військових / колаж: Главред, фото: УНІАН, 37 ОБМП

Сьогодні, 30 листопада, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 10294 про демобілізацію військовослужбовців через 18 місяців після призову в умовах воєнного стану. Про це повідомив автор проекту №10294 народний депутат Олексій Гончаренко.

Згідно із заявою нардепа документ може надати захисникам України можливість добровільно звільнитися з військової служби. Він стверджує, що кожен боєць зможе подати рапорт на демобілізацію після набуття такого права не пізніше, ніж за три місяці.

Також ті, хто на момент досягнення цих 18 місяців бере участь у безпосередньо бойових діях, зможе подати рапорт протягом трьох місяців після завершення конкретно цих завдань.

відео дня

Гончаренко додав, що за власним бажанням військові зможуть продовжувати службу і не потрапляти під демобілізацію. Крім іншого, він акцентував на тому, що однією з найголовніших причин погіршення морально-психологічного стану військовослужбовців є стан невизначеності термінів служби. Також це впливає на соціальну напруженість у відносинах військових і цивільних.

Нардеп закликає депутатів у прискореному режимі взяти закоонопроект на розгляд у розрізі об'ємного законопроекту, що регулює питання мобілізації та демобілізації, який збираються прийняти до нового року.

Демобілізація військових
Демобілізація військових / скріншот

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні планують змінити підхід до мобілізації до Збройних Сил, заявив радник глави офісу президента України Сергій Лещенко. На сьогодні у військових підрозділах, які беруть участь у бойових діях, катастрофічно не вистачає людей. Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

Зокрема, 24 листопада, Головнокомандувач України Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідні нові рішення по мобілізації і анонсував їх готовність до наступного тижня. Про це повідомив кореспондент УНІАН з прес-конференції президента Латвії Едгарса Рінкевічса в Києві.

Також, в Україні можуть змінитися вимоги до відстрочки і правила для студентів. Про це повідомив заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки Мар'яна Безугла. Вона додала, що в уряді працюють над законопроектом, проте фінальних пропозицій і тексту проекту поки немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти