Виборів в Україні не буде до кінця війни - рішення нардепів

30 листопада 2023, 18:07оновлено 30 листопада 2023, 18:48
Народні депутати України всіх фракцій ВР підписали відповідний меморандум.
Вибори, Україна
Вибори в Україні не проведуть до кінця війни / Колаж: Главред, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

У питанні проведення виборів під час війни остаточно поставили крапку. Голосування не буде до тих пір, поки в країні не настане мир. Таке рішення прийняли народні депутати. Про це йдеться в тексті документа.

Відомо, що представники всіх фракцій Верховної Ради підписали відповідний меморандум. Таким чином в Україні в період війни не будуть проведені як президентські, так і парламентські вибори. Голосування буде можливе лише через півроку після скасування воєнного стану.

Угода підписана в рамках зустрічі у форматі "діалог Жана Моне" за участю ексглави Європарламенту Пета Кокса 10-12 листопада в селищі Тур'я Пасіка Закарпатської області.

відео дня

Вибори в Україні під час війни

Нагадаємо, що Зеленський назвав 2 умови для проведення виборів в Україні під час війни. Незважаючи на складну ситуацію, це цілком реально зробити, однак необхідно забезпечити безпеку, вважає президент України.

В Раді повідомили умову проведення виборів в Україні. Заступник голови ВР України Олександр Корнієнко назвав умову для проведення виборів в Україні. Від повідомив, що для цього має бути створений спеціальний закон.

У ЦВК зробили заяву про повноваження Зеленського і розкрили про майбутні вибори. Заступник голови ЦВК зазначив, що згідно з чинним законодавством, будь-які вибори під час воєнного стану не проводяться.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти