ЗСУ контратакували армію РФ і просунулися у Вовчанську — ISW

25 червня 2024, 08:03
168
Українські сили ведуть стрілецькі бої із ЗС РФ у північно-східному Вовчанську, що вказує на те, що ЗСУ відновили обмежені позиції вздовж вулиці Хлібороба.
ЗСУ контратакували армію РФ і просунулися у Вовчанську — ISW
Сили оборони відновили позиції на північний схід від міста Харків та на південний захід від Вовчанська / Коллаж: Главред, фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України змогли відновити деякі втрачені позиції та контратакувати у місті Вовчанськ Харківської області. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни за 24 червня.

Як пишуть експерти ISW, українські сили контратакували та нещодавно відновили деякі тактичні позиції на північний схід від міста Харкова.

"Геолокаційні кадри свідчать, що українські сили ведуть стрілецькі бої з ЗС РФ у північно-східному Вовчанську (на північний схід від Харкова), що вказує на те, що українські сили відновили обмежені позиції вздовж вулиці Хлібороба", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Зазначається також, що Сили оборони відновили позиції у центрі Стариці (на північний схід від міста Харків та на південний захід від Вовчанська).

Тим часом російські військові повідомляли, що ЗСУ безуспішно контратакували на північ від Харкова поблизу Глибокого і в напрямку до Липців та у Вовчанську 23 і 24 червня.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ йшлося про те, що на Харківському напрямку окупанти шість разів намагалися атакувати позиції Сил оборони в районах Вовчанська та Липців, але успіху не мали.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога поблизу Сіньківки, Стельмахівки та Піщаного. Ситуація – під контролем сил оборони.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ситуація у Вовчанську

Українські захисники зуміли просунутися в районі Вовчанська Харківської області, а також усередині міста. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), який посилається на геолокаційні кадри, опубліковані 20 червня.

Представник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх заявив, що у Вовчанську на Харківщині заблоковано десятки російських окупантів, а не сотні, як повідомляло видання Forbes.

У Вовчанську на Харківщині цілодобово точаться вуличні бої, ситуація напружена. ЗСУ стабілізували лінію фронту річкою Вовча. Про це повідомив 18 червня начальник Харківської ОВ Олег Синегубов.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти