"Все закручується в петлю": Фейгін оцінив сценарій змови проти Путіна

17 квітня 2023, 15:46оновлено 17 квітня 2023, 18:12
Путін розуміє, що еліти в РФ можуть у перспективі почати на нього полювання, і продовжує відсувати від себе тих, хто міг би його усунути.
Фейгін, протести в Росії
Росіяни навряд чи стануть виходити на протести проти Путіна, його приберуть представники еліт - Марк Фейгін / Колаж УНІАН, скріншот

Всередині владних еліт країни-агресора РФ тривають дискусії про подальшу долю кремлівського диктатора Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю Главреду розповів російський правозахисник Марк Фейгін. За його словами, атмосфера в РФ "тяжка", тому всередині еліт тривають обговорення того, що далі робити з Путіним і війною в Україні.

"Шлях один - усунути Путіна, тут немає варіантів. Ми думаємо, що успіх контрнаступу ЗСУ спонукає еліти до дії - ми на це сподіваємося. Тому що отруїти, відсторонити Путіна люди з вулиці не можуть – це можуть зробити тільки люди, які мають доступ до влади. Чи будуть вони це робити – невідомо, але у них може скластися безвихідна ситуація, якої ми зараз до кінця навіть не розуміємо", - переконаний Фейгін.

Хто такий Марк Фейгін

Марк Захарович Фейгін (нар. 3 червня 1971, Куйбишев) - російський юрист. Брав участь у захисті групи Pussy Riot, націоналіста Іллі Горячева (БОРН), української військовослужбовиці Надії Савченко. Депутат Державної Думи (1994-1995). Заступник мера Самари (1997-2007). Кандидат юридичних наук (1999), пише Вікіпедія.

відео дня

Веде YouTube-канал Фейгін Live на політичні теми.

При цьому правозахисник сумнівається, що росіяни стануть виходити на протести. На його думку, навіть нова хвиля мобілізації не здатна вивести людей на вулиці.

У той же час, як стверджує Марк Фейгін, Путін, розуміючи, що еліти в РФ можуть в перспективі почати на нього полювання, продовжує відсувати від себе тих, хто міг би його усунути.

"Він постійно маневрує, перегруповується і враховує небезпеку такого сценарію. Він же не ідіот, розуміє, що все закручується в петлю і йому потрібно максимально маневрувати – стежити за тими, хто в оточенні і шукати джерело змови. Все це спецслужби відстежують, всіх прослуховують", - говорить російський правозахисник.

Як повідомляв Главред, оточення Путіна впало в депресію на тлі видачі диктатору ордера на арешт від Міжнародного кримінального суду. Як розповів ексспічрайтер Володимира Путіна, політолог і публіцист Аббас Галлямов, кожному з оточення Путіна прийшов чіткий меседж про те, що він не просто виконує наказ глави Кремля, а є співучасником злочину і піде під трибунал разом з ним.

Крім того, доктор політичних наук, політичний експерт Максим Розумний пояснив, що масові протести в країні-агресорі Росії, серед яких особливо виділялися події на Болотній площі, були сприйняті Кремлем як загроза "прозахідної революції". Після цього Володимир Путін і його оточення вирішили "закрити" країну і перебудовувати її за зразком Ірану і Північної Кореї.

Перспективи Путіна після війни в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти