Війська РФ атакують у напрямку Куп'янська, у ЗСУ успіхи під Бахмутом - Генштаб

8 жовтня 2023, 09:12
Сили оборони України продовжують свій наступ на півдні і сході, планомірно вибиваючи російських окупантів зі своїх територій, сказали у Генштабі.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ досягли часткових успіхів на північному сході від Андріївки Донецької області - Генштаб / Колаж: Главред, фото: 33-тя ОМБр, Міноборони РФ

Окупаційні війська агресора Росії ведуть наступальні дії в районах Куп'янська Харківської області, Кремінної Луганської області, та Бахмута Донецької області. ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Під Бахмутом в українських військ є успіхи. Про це заявили у Генеральному штабі.

Згідно з даними Генштабу на ранок, 8 жовтня, сили оборони України продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Війська завдають противнику втрати у силах і засобах, звільняють території, закріплюються і виснажують окупантів.

Під Бахмутом українські воїни досягли часткових успіхів.

відео дня

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку. Мали частковий успіх північно-східніше Андріївки Донецької області. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплюються на зайнятих рубежах та виснажують ворога", - зазначили у штабі.

Де атакують війська РФ

У Генштабі розповіли, що російські окупаційні війська атакують у районах Куп'янська Харківської області, Кремінної на Луганщині та біля Бахмута на Донеччині.

За минулі 24 години на фронті сталося 68 бойових зіткнень. У напрямку Куп'янська українські бійці відбили 13 атак – у районах Синьківки та Іванівки.

У районі Кремінної відбито шість ворожих атак неподалік Макіївки Луганської області.

Також окупанти намагалися повернути позиції в районі Андріївки під Бахмутом.

Контрнаступ ЗСУ

Розвідка Британії дізналася про дії ворога біля Токмака. За даними аналітиків, російських окупантів охопив страх прориву українських військ до захопленого міста в Запорізькій області. Зокрема, росіяни будують і посилюють укріплення біля Токмака і вивозять звідти свої сім'ї.

ЗСУ пішли вперед і просунулися на півдні, розповів командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський. Як заявив командир, втрати окупантів РФ різко зросли. Українські війська просунулися на північ від населених пунктів Копані та Новопрокопівка Запорізької області.

У ЗСУ розкрили важку ситуацію під Бахмутом. Начальник пресслужби Східного угруповання Ілля Євлаш повідомив, що на південному фланзі йдуть важкі бойові дії. Ворог намагається зачепитися за залізницю.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти