В РНБО заявили, що ніякого "Донбасу" не існує

24 березня 2021, 17:00
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні не варто вживати слово "Донбас" для позначення територій Луганської та Донецької областей.
Олексій Данилов
Данілов висловився про вибори на Донбасі / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликав не називати Донецьку і Луганську області Донбасом. За його словами наратив Донбасу нав'язує країна-агресор.

"Словосполучення "Донбас" не існує в жодному нормативному правовому документі нашої держави. Це дефініція, яка нам нав'язується Російською Федерацією... - "народ Донбасу", "вибір Донбасу"," Донбас не поставлять на коліна "— ми пам'ятаємо всі ці репліки, які були", — зазначив Данілов на форумі Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур, який транслювали у Facebook.

За його словами, в цьому плані слід дотримуватися українських нормативно-правових документів, в яких є чіткі географічні назви — території Донецької та Луганської областей.

"Ніякого Донбасу не існує, тому що це той наратив, який нам нав'язує РФ. Потім вони будуть говорити про Галичину та інші речі — це дуже небезпечні речі, коли ми починаємо використовувати такі синоніми", — додав Данілов.

За словами Данілова, влада України максимально забезпечує виборче право на територіях, які межують з тимчасово окупованими частинами Донецької та Луганської областей, а заяви про те, що десь не відбулися вибори через небажання влади їх проводити, є нібито маніпулятивними.

читайте такожУ МЗС України назвали головну умову припинення війни на Донбасі

"Мова не йде про небажання держави проводити вибори, мова йде про те, що в нашій країні вже 7 років йде війна. І якщо хтось покаже мені на прикладі історичних якихось подій, які відбувалися за останні дві тисячі років, що коли йде війна, проходять також якісь вибори - я хочу подивитися на цю людину. Це вимушений крок держави - реагувати на ситуацію, яку створила Російська Федерація, окупувавши частину Донецької та Луганської областей. І ні про які утиски органів місцевого самоврядування мова взагалі не йде", - додав Данілов.

При цьому він зазначив ,що "всі послуги, які повинен отримувати громадянин України, що знаходиться на підконтрольній території, він на сьогоднішній день отримує".

читайте такожСтало відомо про плани Москви щодо інтеграції Донбасу з Росією

"Решта - це маніпулятивні розмови про те, що начебто там держава скасувала вибори ... Ні! Це прифронтова територія, вона може збільшуватися або зменшуватися в залежності від того, що для себе планує ворог. Ми зробили все можливе, щоб на максимальній кількості Донецької та Луганської областей відбулися місцеві вибори в тих громадах, де це було можливо", - зазначив Данілов.

Ситуація на сході України - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти