Росія де-факто приєднує Донбас: у Кравчука пояснили сценарій Москви

29 січня 2021, 18:38оновлено 30 січня 2021, 17:38
За словами Сергія Гармаша, Росія зробить акцент на повному розриві ОРДЛО з Україною.
Війна на Донбасі
У Кравчука вважають, що Росія на Донбасі запускає абхазький сценарій / УНІАН

Прийняття доктрини "Русский Донбасс" свідчить про те, що Росія вирішила реалізувати абхазький сценарій у ОРДЛО. РФ фактично приєднує окремі райони Донецької та Луганської областей, інтегруючи території до російського простору. Однак юридично росіяни не мають наміру включати райони до складу своєї держави.

Про це заявив представник Донецька від переселенців у Тристоронній контактній перемовный групі Сергій Гармаш на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи подальші дії Москви щодо Донбасу.

За його словами, форум у Донецьку показав, що Москва не буде юридично включати ОРДЛО до складу Росії. При цьому фактично окуповані райони планують інтегрувати до російського простору.

"Перша - Росія не має наміру приєднувати до себе цей регіон де-юре. Друга - Кремль обрав абхазький варіант розвитку конфлікту на Донбасі, тобто, інтеграція його де-факто", - вважає Гармаш.

На його думку, дотримуючись цього плану, Росія запустить масову видачу паспортів "ЛДНР" і РФ, забезпечить розрив ОРДЛО з Україною і почне створювати так званий проект "монолітного російського народу Донбасу".читайте такожРосія закинула "ЛДНР" і нові проекти Суркова: експерт пояснив плани Росії щодо Донбасу

Росія де-факто приєднує Донбас: у Кравчука пояснили сценарій Москви

"На практиці це буде виражатися в поголовній видачі паспортів "ДНР"-"ЛНР", а потім і російських; розрив всіх зв'язків місцевого населення з Україною; зменшення кількості населення (тут і КОВІД знадобився); витіснення всіх політично неблагонадійних і штучне створення ідеологічно і етнічно монолітного "російського народу Донбасу", - підкреслив український парламентер.читайте такожКравчук зробив заяву про форум "Русский Донбасс" і закликав Росію до дій

Форум "Русский Донбасс" новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти