У Франції пояснили ситуацію щодо Донбасу і звернулися до РФ

23 березня 2021, 23:35
Росія несе повну відповідальність за врегулювання конфлікту на Донбасі, заявили у МЗС.
Нормандський формат
У МЗС Франції заявили, що Париж і Берлін працює щодо врегулювання конфлікту на Донбасі / УНІАН

Москва повноцінно відповідальна за ситуацію щодо перемовин у рамках нормандського формату і Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Усі сторони повинні докласти зусиль для виконання угод і врегулювання конфлікту, йдеться у заяві французького дипломатичного відомства.

У МЗС Франції акцентували увагу на тому, що усі сторони мають докласти зусиль з метою реалізації Мінських угод. Росія в особливій мірі несе відповідальність за конструктивне врегулювання конфлікту в рамках перемовного процесу.

"Ми закликаємо усі сторони повністю виконати Мінські домовленості і особливо підкреслюємо відповідальність Росії за конструктивну участь в нормандському форматі і Тристоронній контрактній групі з метою вирішення триваючого конфлікту", - наголошується у заяві.

Також у відомстві уточнили, що сторони конфлікту – Україна і Росія – висунули свої пропозиції з питань вирішення збройної конфронтації щодо Донбасу. Ініціативи вивчаються в рамках нормандського формату.читайте такожАрестович розкрив важливу для Києва деталь листа Козака щодо Донбасу

"Франція і Німеччина працюють заради зближення позицій сторін з урахуванням пошуку взаємоприйнятного і компромісного рішення", - підкреслили у французькому МЗС.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти