Україну танками підтримує коаліція з 12 країн - Міноборони

14 вересня 2023, 21:02
В даний час 12 країн входять в танкову коаліцію, яка підтримує Україну, повідомляють в українському Міноборони.
Танка
12 держав-партнерів продовжують надавати різні типи танків - Міноборони / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

В даний час дюжина країн входить до "танкової коаліції", яка підтримує Україну. Про це написали представники пресслужби Міністерства оборони України.

Як кажуть українські офіцери, частина наданої ними техніки вже допомагає українцям захищати рідну землю і звільняти окуповані території.

"12 держав-партнерів пообіцяли, надали і продовжують надавати різні типи танків: Leopard 2 a4, Leopard 2 A5+, Leopard 2 А6, T-72, PT91 Twardy, AMX-10RC, Challenger 2", - повідомили в Міноборони.

відео дня

Як зазначають у відомстві, такий стан речей став можливим після того, як Німеччина оголосила про надання Україні танків Leopard 2 і про дозвіл іншим країнам експортувати німецькі танки. Цей крок мотивував цілий ряд інших країн приєднатися до міжнародної "танкової коаліції".

Нагадаємо, що перші 10 танків Abrams прибудуть в Україну в середині вересня. Американські офіційні особи сподіваються, що танки Abrams допоможуть Україні отримати перевагу в боротьбі за повернення територій.

У ЗМІ повідомили, що Невідома країна викупила у Бельгії танки Leopard для України. Бельгія продала танки компанії OIP Systems всього за 15 тисяч євро за штуку, тобто за ціною старого заліза.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти