Україна готується до можливого приходу іракських біженців: у МВС розкрили подробиці

10 листопада 2021, 17:35
Глава відомства запевнив, що опрацьовуються всі сценарії.
Польща мігранти
Зараз мігранти знаходяться на польсько - білоруському кордоні / Reuters

Глава МВС Денис Монастирський розкрив деталі підготовки українських силовиків до можливого приходу Іракських біженців в Україну.

В ході брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу, 10 листопада, глава відомства зазначив, що Україна готова до будь-якого розвитку сценарію.

"Найближчим часом будуть приведені і залучені підрозділи територіальної оборони в прикордонних областях, щоб перевірити та провести навчання по взаємодії цих підрозділів, щоб бути готовим до будь-яких можливих сценаріїв у разі потрапляння незаконних мігрантів з Білорусі, що пересуваються в бік польського кордону", - заявив Монастирський.

читайте такожУ Бундестазі пропонують направити біженців з Білорусі в УкраїнуУ МВС такий сценарій не виключають.

"Відповідь і реакція українських правоохоронців будуть досить жорсткими, чіткими, коректними в рамках закону щодо захисту державного кордону", – говорить Монастирський.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі

У Білорусі на кордоні з Польщею з ранку 8 листопада зібрався великий натовп нелегальних мігрантів, які мали намір потрапити на територію польської держави. Вони силою намагалися прорватися до Польщі, ламаючи паркан, використовуючи щипці і навіть колоди. Польські силовики відбили атаки.

Пізніше люди побудували наметовий табір біля кордону з Польщею. Варшава 9 листопада зафіксувала близько 309 спроб нелегального перетину кордону. На місці знаходяться кілька тисяч мігрантів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти