Загроза захоплення Харкова і Дніпра: Залужний відповів на питання щодо планів РФ

18 грудня 2023, 14:49
Джерела в німецькій розвідці розкрили плани РФ на війну до кінця 2026 року.
Залужний
Валерій Залужний оцінив плани окупантів РФ / Колаж: Главред, Фото: Facebook/CinCAFU, radiosvoboda.org

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відповів на питання про ймовірність нового наступу окупантів РФ і загрози для Харкова, Дніпра та Запоріжжя.

Він заявив про те, що не коментуватиме відповідну публікацію німецького видання Bild, де були викладені такі плани, пише РБК-Україна.

У відповідь на прохання прокоментувати цю публікацію з посиланням на джерела в німецькій розвідці про те, що у Росії є середньостроковий план захоплення українських територій до кінця 2026 року, головком ЗСУ зазначив, що за це питання відповідають інші люди.

відео дня

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, у яких є ця інформація", - відповів Залужний.

Плани окупантів РФ: версія Bild

Раніше німецький репортер Юліан Рьопке з посиланням на джерела в німецькій розвідці розповів про середньостроковий російський план на війну до кінця 2026 року. Згідно з цим планом:

  • до кінця 2024 року - окупанти мають намір повністю захопити Донецьку і Луганську області, а також вийти на річку Оскіл в межах Харківської області;
  • до кінця 2026 року - захопити великі території на сході, в тому числі великі міста Запоріжжя, Дніпро і Харків;
  • на півдні утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.
Screenshot
/ bild.de

Раніше повідомлялося про загрозу наступу на Харків: бронеколони РФ пішли на штурм. Російські бронегрупи другий день поспіль штурмують позиції ЗСУ в районі Синьківки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Росія "хоче" захопити Куп'янськ: у ЗСУ розкрили плани Путіна. Плани російських окупантів по Харківській області не обмежуються намірами захопити Куп'янськ, розповів представник ЗСУ Володимир Фітьо.

Раніше військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко розповів, що війська РФ ще з літа намагаються зайняти Синьківку під Куп'янськом, але безуспішно. Згідно з його оцінкою, у росіян до кінця року навряд чи є перспективи на даному напрямку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти