У Путіна пригрозили "встати на захист" Донбасу

8 квітня 2021, 15:49
У Москві вибухнули новими погрозами на адресу України.
У Кремлі знову погрожують Україні
Дмитро Козак / Фото kremlin.ru

Заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив про те, що Росія готова "стати на захист" жителів Донбасу.

Москва піде на такий крок у разі необхідності, заявив він в ході прес-конференції, що транслювалася на YouTube.

У відповідь на питання про "захист" жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей паспортами РФ, Козак підкреслив: "Все залежить від того, якого масштабу буде пожежа. Якщо там буде, як каже наш президент, влаштована Сребрениця, мабуть, будемо змушені стати на захист. Сьогодні вже досить загартовані в боях за сім років збройні формування ... у стані утримувати оборону. Сподіваюся, такої необхідності не виникне".

Він додав, що активізація бойових дій на Донбасі стане "початком кінця України".

"Я вважаю, що початок бойових дій-це початок кінця України. Це самостріл - постріл собі не в ногу, а в скроню", - заявив Козак.

читайте такожПутін обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі і висунув звинувачення Києву

Загострення на Донбасі:

  • Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань Захід 2021 стягує з усієї території РФ батальйонні тактичні групи к східним кордонам України.
  • В ході позачергового засідання Верховної Ради виступив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Він розкрив деталі загибелі 4 українських військових на Донбасі поблизу шумів. За його словами, військові загинули від снайперського пострілу під час розмінування району насосної станції.
  • Верховна Рада прийняла постанову, в якій засудила загострення бойових дій на Донбасі. Український парламент зажадав від Росії негайно припинити бойові дії і закликав світову спільноту вплинути на РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти