Союзники по НАТО передаватимуть Києву зброю стільки, скільки необхідно - Шольц

29 червня 2022, 13:08
Києву пообіцяли подальшу підтримку в боротьбі проти Росії. Допомагати будуть до тих пір, поки це буде необхідно для того, щоб Україна могла захищатися.
Олаф Шольц
Олаф Шольц зробив заяву про постачання зброї в Україну / Фото Reuters

Союзники по НАТО продовжать постачати Україні зброю стільки, скільки знадобиться. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Як пише пише Reuters, Києву пообіцяли подальшу підтримку в боротьбі проти Росії.

Шольц у вівторок, 29 червня, на другий день саміту НАТО в Мадриді поділився позицією своєї країни.

"Добре, що країни, які зібралися тут, але і багато інших роблять свій внесок, щоб Україна могла захистити себе – надаючи фінансові кошти, гуманітарну допомогу, а також надаючи зброю, якої Україна терміново потребує", – сказав канцлер Німеччини.

"Послання таке: ми будемо продовжувати робити це – і робити це інтенсивно – до тих пір, поки це необхідно для того, щоб Україна могла захищати себе", – акцентував Олаф Шольц.

Як повідомляв Главред, канцлер Німеччини вважає, що на сьогоднішній день існує мало шансів на припинення війни в Україні дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, 32-річний боєць Іноземного легіону ЗСУ з Німеччини, ветеран Афганської кампанії у складі німецької армії, піддав найжорстокішій критиці повільність уряду ФРН в плані надання зброї Україні.

"Ми можемо виграти цю війну, якщо федеральний уряд нарешті підніме свою тушу. І ви можете це передати пану Олафу Шольцу. Скажіть, щоб він нарешті перестав протирати штани, проявив ініціативу і щось зробив [для України ‒ Главред] ",- сказав чоловік.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти