Україна виграє, якщо уряд підніме свою тушу: доброволець з ФРН вилаяв Шольца

25 червня 2022, 12:58
Ветеран Бундесверу "Міха" - доброволець Іноземного легіону ЗСУ - розкритикував німецький уряд - за те, що він толком не допомагає Україні у війні з РФ.
Шольц, боєць
Доброволець з ФРН жорстко вилаяв Шольца / ua.depositphotos.com і скріншот з відео

32-річний боєць Іноземного легіону ЗСУ з Німеччини (позивний "Міха"), ветеран Афганської кампанії у складі німецької армії, піддав найжорстокішій критиці повільність уряду ФРН в плані надання зброї Україні. Про це повідомляє авторитетне німецьке видання Bild.

"Ми можемо виграти цю війну, якщо федеральний уряд нарешті підніме свою тушу. І ви можете це передати пану Олафу Шольцу. Скажіть, щоб він нарешті перестав протирати штани, проявив ініціативу і щось зробив [для України ‒ Главред] ",- сказав чоловік.

"Міха" також підкреслив, що Німеччина має потужний військовий потенціал, а також військово-промисловий потенціал для допомоги Україні. Тому, на думку легіонера, семи самохідних гаубиць, які вже ФРН надіслало ЗСУ, катастрофічно мало.

"Це нічого! Що таке сім самохідних гаубиць для такої великої країни?", – поставив риторичне питання "Міха".

читайте такожНімеччина ізолює себе серед країн НАТО і ЄС, блокуючи поставки зброї в Україну-Die Welt

Нагадаємо, раніше в Німеччині чиновники заявили, що незабаром бійці ЗСУ завершать курс навчання з метою використання німецьких самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000. Після цього гаубиці можна буде відправити в Україну і передати українській армії в зону бойових дій.

До того в Німеччині представники владної коаліції жорстко розкритикували канцлера Олафа Шольца через те, що той під час візиту до Києва не дав чітких обіцянок з постачання важкого озброєння Україні.

"Прийшов час нарешті дати чітке зобов'язання про негайну доставку важкого озброєння", — сказав депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти