Співпрацювали з Сурковим і Медведчуком: в Україні готували переворот

31 серпня 2022, 19:37
Для силового повалення влади фігуранти розробили план проведення "національних зборів".
війна в Україні, гороскоп для України, гороскоп на 2023 рік
Війна в Україні / pixabay

Перед судом постануть організатори силового перевороту, координовані російськими спецслужбами.

"Слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт на двох суспільно-політичних діячів, яких контррозвідка викрила на початку повномасштабного вторгнення РФ в 2022 році", - йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Зловмисники діяли, координуючись з росіянами та окремими членами ГО "Український вибір". Серед іншого, у 2019 році вони мали зв'язок з приймальнею тодішнього помічника російського президента Владислава Суркова.

"Для силового повалення влади фігуранти розробили план проведення "національних зборів", які повинні були зібратися в Києві і оголосити про відсторонення президента, розпуск Верховної Ради і уряду", - кажуть в СБУ.

Держпереворот

У момент вторгнення зловмисники так і не отримали повного обсягу обіцяного фінансування.

Вони звинувачуються у змові про вчинення дій з метою насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади (ч.1 ст. 109 ККУ).

Держпереворот

Слідчі дії тривають.

Держпереворот

Затримання Медведчука

Нагадаємо, раніше заарештований в Україні кум Путіна Віктор Медведчук розповів про те, як йому вдалося вивести з держвласності нафтопровід і закупити вугілля в "ЛДНР". Він детально розповів про причетність до цього п'ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Медведчука, Порошенко, будучи на посаді президента, звернувся до нього з проханням зв'язатися з Путіним і прийняв необхідні рішення у всіх українських інстанціях.

8 жовтня Віктору Медведчуку оголосили підозру про державну зраду та сприяння тероризму. У його справі йдеться про участь у 2014-2015 роках у незаконних схемах із закупівлі вугілля з окупованого Донбасу. Так, після захоплення Росією частини українського Донбасу виникла необхідність у закупівлі вугілля на світовому ринку, зокрема в ПАР.

Медведчук перебував під домашнім арештом, проте наприкінці лютого стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту. Воно затримавши 12 квітня, коли він, ймовірно, намагався покинути територію України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти