Шойгу змінив командувача Чорноморського флоту: в ISW розкрили плани РФ

18 березня 2024, 11:38
Шойгу наказав, щоб ЧФ встановив додаткове озброєння, включаючи великокаліберні системи та кулемети для посилення оборони Росії.
Шойгу змінив командувача Чорноморського флоту: в ISW розкрили плани РФ
Шойгу змінив командувача Чорноморського флоту / колаж: Главред, фото: flot.com, скріншот: відео

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Міністерство оборони Росії змінило командувача Чорноморського флоту, маючи намір захищати ЧФ від українських ударів.

Аналітики ISW нагадали, що 17 березня Міноборони Росії повідомило, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав командний пункт ЧФ в окупованому Севастополі (Крим), де отримав доповіді про операції України та результати діяльності ЧФ.

Шойгу підкреслив, що ЧФ повинен проводити щоденні тренування з відбиття ударів повітряних і безпілотних морських засобів, щоб усі російські екіпажі були готові до оборони від таких ударів. Російський міністр наказав, щоб ЧФ встановив додаткове озброєння, включаючи великокаліберні системи та кулемети для посилення оборони Росії.

відео дня

"Шойгу також отримав звіт від російського віцеадмірала Сергія Пінчука, який, як стверджували деякі російські джерела, нещодавно замінив адмірала Віктора Соколова на посаді командувача ЧФ. Проте ISW не може підтвердити це твердження", - зазначили в ISW.

Американські аналітики вважають, що позиція Шойгу щодо захисту ЧФ висуває умови для того, щоб він або приписав собі заслуги, якщо ЧФ стане ефективнішим у захисті себе від українських ударів, або звинуватив інших командувачів, якщо ЧФ зазнає невдачі в цій спробі.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ліквідація Чорноморського флоту РФ

Нагадаємо, що у ВМС розкрили деталі підготовки нових ударів по флоту РФ у Чорному морі. На сьогодні Україна змогла перехопити ініціативу в Чорному морі і тепер можна говорити про позитивну тенденцію дій українських сил у Чорному морі.

Валентин Бадрак розкрив сценарій, як Росія назавжди втратить Чорноморський флот. Він вважає, що Чорноморський флот Україна знищить власними дронами і власними ракетами, які так само будуть вироблятися і будуть дальністю тисячу й більше кілометрів.

У ВМС розкрили, як Україна скувала Чорноморський флот. Агресор Росія не здатна поповнювати корабельний склад Чорноморського флоту оптимальною кількістю кораблів, сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти