"Серце України": на Черкащині зі сталі "Метінвесту" створили унікальний арт-об'єкт

24 серпня 2021, 11:40
Новий артоб'єкт з'явився в географічному центрі України – селі Мар'янівка.
'Серце України': на Черкащині зі сталі 'Метінвесту' створили унікальний арт-об'єкт
Відкриття арт-об'єкту" серце України " / фото ck-oda.gov.ua

У географічному центрі України – селі Мар'янівка Звенигородського району Черкаської області – 23 серпня відкрили новий артоб'єкт "Серце України", виконаний зі сталі Метінвесту і прилучений до 30-ї річниці Незалежності країни.

Як повідомляє пресслужба компанії, комплекс складається з 25 пар крил, що уособлюють всі області України і Республіку Крим. Білі сталеві крила прикрашені характерними для кожної області орнаментами. У центрі комплексу під склом розташована скульптура серця. Композицію доповнює 52-метровий флагшток з найбільшим у Черкаській області прапором України.

Президент Володимир Зеленський під час церемонії відкриття зауважив, що артоб'єкт "Серце України", навколо якого розташовано 25 сталевих крил, уособлює цілісність України та єдність усіх її регіонів.

відео дня

"Сьогодні у нас з вами велике сімейне свято – день символу нашої великої родини, день синьо-жовтого прапора, День Державного Прапора України. У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, в географічному центрі України. Саме тут б'ється серце, серце України. Це арт-об'єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, які символізують наші 24 області та наш Крим", – заявив глава держави.

'Серце України': на Черкащині зі сталі 'Метінвесту' створили унікальний арт-об'єкт
Відкриття арт-об'єкту" серце України" " / фото ck-oda.gov.ua

Зазначається, що даний артоб'єкт створений за принципами безбар'єрного середовища – з пандусом, тактильною навігацією, аудіогідом, моделлю комплексу для слабочуючих людей.

Своєю чергою голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко додав, що артоб'єкт був виконаний повністю на гроші спонсорів.

"Ми хотіли створити до 30-річчя нашої України щось особливе. Ми повинні не тільки пам'ятати минуле, а й створювати сьогодення. Я був неприємно здивований, коли вперше побачив на Черкащині "географічний центр України": непримітний і недобудований пам'ятний знак посеред поля... Тому ми вирішили створити там унікальний арт-об'єкт: символічно об'єднати всю Україну в одному місці сили. Звели його без копійки бюджетних коштів. Приємно, що знайшлося багато небайдужих підприємців, які загорілися нашою ідеєю. Це не тільки черкаські компанії, а й всеукраїнські. Я вдячний кожному меценату!", – зазначив Скічко.

'Серце України': на Черкащині зі сталі 'Метінвесту' створили унікальний арт-об'єкт
Відкриття арт-об'єкту" серце України " / фото ck-oda.gov.ua

Для будівництва артоб'єкту було використано 66 тис. тонн сталі, наданої вітчизняним металургійним гігантом. ЇЇ загальна вартість склала 2,8 млн грн. Гарячекатаний лист, труби, кутики і швелери виготовлені на маріупольських підприємствах Групи - ММК ім. Ілліча й "Азовсталі".

"Сталеве "Серце України" розташоване в самому центрі країни і зроблено з українського металу. І це наш привід для гордості. Ми впевнені, що попереду на кожного з нас чекає ще багато приводів пишатися українським, адже металургія і вся промисловість працюють для процвітання і розвитку країни. Група "Метінвест" створена на екваторі Незалежності України, і кожен день протягом усіх 15 років роботи ми ділом доводимо справедливість цих слів. І ми продовжимо це робити, тому що віримо в Україну і українців", – прокоментував генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Нагадаємо, за 15 років роботи група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній виробила 179 млн тонн сталі. З цього металу побудовано безліч об'єктів в Україні й по всьому світу. Зокрема, це новий саркофаг над Чорнобильською АЕС, стадіон "Олімпійський" і Дарницький міст в Києві, хмарочос The Shard в Лондоні, культурний центр The Shed і транспортний хаб The Oculus в Нью-Йорку, найбільший у світі вітрильник Flying Clipper і багато іншого

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти