Зчитування QR-кодів COVID-сертифікатів стане обов'язковим: названі суми штрафів за порушення

24 листопада 2021, 19:35
При відмові від сканування QR-коду "ковід"-сертифіката загрожує штраф.
Як згенерувати ковід сертифікат в діі
Ковід-сертифікат будуть ретельно перевіряти / diia.gov.ua

В Україні в обов'язковому порядку будуть сканувати COVID- сертифікат. Документ будуть зчитувати через додаток"Дія". Візуальної перевірки виявилося недостатньо. А при відмові від сканування передбачені захмарні штрафи.

За словами голови МОЗ Віктора Ляшка на засіданні уряду у вівторок, 24 листопада, це зобов'язані робити представники закладів.

"Представники закладів тепер повинні не просто питати про наявність сертифіката або перевіряти їх візуальну наявність на вході в заклад, а повинні зчитувати своїм смартфоном QR-код COVID-сертифікатів за допомогою програми "Дія", - сказав Ляшко.

"В іншому випадку документ буде вважатися ненаданим і неперевіреним, і власник закладу отримає штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

читайте такожБілл Гейтс назвав термін завершення пандемії коронавірусу: є умоваНагадаємо, Кабінет Міністрів України скоротив термін дії" жовтих " COVID-сертифікатів. Тепер, замість 120 днів, вони будуть дійсні лише 30 днів.

Також раніше в Одесі з'явилася нова смертельна небезпека, спровокована анонсованими віяловими відключеннями світла. Люди на кисні ризикують померти, адже концентратори працюють виключно від електрики.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти