Немає щеплення - сиди вдома: у "жовтій" зоні посилили карантин

25 листопада 2021, 04:03
Робота закладів в жовтій зоні і їх відвідування можлива тільки хоча б при одній дозі вакцини від коронавірусу.
карантин
Карантин посилили / УНІАН

Кабінет Міністрів України скоротив термін дії "жовтих" COVID-сертифікатів. Тепер, замість 120 днів, вони будуть дійсні лише 30 днів. Відповідне рішення ухвалили на засіданні парламенту в середу, 24 листопада.

"Також змінено термін дії "жовтого" covid-сертифіката, який підтверджував проведення як мінімум одного щеплення. Він становитиме 30 днів, раніше він був дійсним 120 днів", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Крім того, прийнято рішення поширити на жовту зону карантину нову вимогу - мінімум однієї дози вакцини від коронавірусу. Це стосується роботи і відвідування закладів. Підійде і сертифікат про одужання.

читайте такожВчені розповіли, коли закінчиться пандемія коронавірусуЗазначається, що всі сертифікати необхідно зчитувати через додаток "Дія". Візуальної перевірки недостатньо.

Як відомо, на сьогоднішній день в жовтій зоні знаходяться дві області-Кіровоградська та Закарпатська.

Нагадаємо, в Одесі з'явилася Нова смертельна небезпека, спровокована анонсованими віяловими відключеннями світла. Люди на кисні ризикують померти, так як концентратори працюють виключно від електрики.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти