Росіяни поміняють тактику: військовий експерт пояснив, чи можливі великі блекаути

13 листопада 2023, 02:05
168
Масштабні блекаути через масовані ракетні атаки держави-терориста Росії цієї зими навряд чи можливі, каже експерт Михайло Жирохов.
Жирохов, блекаут
Як каже Михайло Жирохов, окупанти змінять тактику - у них змінився асортимент ракет / колаж Главред, фото УНІАН

Масштабні блекаути через масовані ракетні атаки держави-терориста Росії взимку 2023-2024 року навряд чи можливі. Таку думку в інтерв'ю порталу "Обозрєватєль" висловив військовий експерт Михайло Жирохов.

Він зазначив, що у росіян є досвід атак на українську енергетику минулої зими, коли запускали за раз по 100-200 ракет, однак і тоді не змогли занурити нашу державу в темряву надовго. Однак, ймовірно, каже Жирохов, терористи з РФ зосередяться на вибиванні енергетичної інфраструктури в якійсь одній, двох або трьох областях.

Тепер, як зазначив експерт, окупанти змінять тактику. Зараз у них змінився асортимент ракет. Більшість з них складають "Іскандери", які не можуть вражати цілі на великій дальності.

відео дня

Жирохов пояснив, що вони не можуть дотягнутися до західних або центральних регіонів через обмежену дальність, тому несуть загрозу насамперед для прифронтових областей - Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської.

Водночас, стверджує експерт, далекобійних ракет у російських окупантів стало помітно менше порівняно з минулим роком. Беручи до уваги інформацію про те, що країна-агресор Росія накопичила понад 800 ракет більш високої точності, фахівець висловив думку, що така кількість для масштабних ударів по Україні недостатньо.

Однак для вибивання енергетичної інфраструктури в декількох окремих областях такий підхід, на жаль, може виявитися ефективним, зазначив Жирохов.

"Думаю, що наш Генеральний штаб це розуміє, тому може перекидати системи ППО на прикриття конкретних областей, якщо виникне така необхідність", – підсумував експерт.

Хто такий Михайло Жирохов

Михайло Жирохов – (нар . 19 листопада 1974, Комсомольське, Донецька область) – український історик і журналіст. Є автором близько 300 друкованих праць у періодичних виданнях України, Росії, Чехії, Сербії та інших країн, пише Вікіпедія.

Удари по енергетичній інфраструктурі

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що Росія здійснює розвідувальні дії та намагається отримати інформацію про стан енергетичної інфраструктури України. Існує потенційна загроза нових атак на українські об'єкти. Уряд готується до подібних можливих сценаріїв.

Водночас, радник глави офісу президента Михайло Подоляк вказує на те, що з наближенням осені українці готувалися до можливих нових масштабних атак від росіян. Однак зараз ворог не вдається до такої тактики і на це є обґрунтування. На жаль, це "затишшя" не означає, що Росія не повернеться до масованих обстрілів.

Також, прессекретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк підкреслює, що РФ скоротила кількість ракетних атак на Україну. Російські окупанти намагаються економити ракети "Калібр" і Х-101.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти