Росія не зможе окупувати весь Донбас до зими: експерти назвали причини

2 серпня 2022, 16:01
Військовий аналітик Микола Бєлєсков зазначає-зараз немає достовірної інформації про те, в якому стані російські ресурси. Що і ускладнює прогнози.
ВСУ, вибух
Росія не зможе окупувати весь Донбас до зими: експерти назвали причини/ Фото УНІАН

Нинішніми темпами російські окупанти навряд чи зможуть захопити весь Донбас до зими 2022/2023. Про це говорять експерти, яких опитав портал "РБК-Україна".

Військовий аналітик Микола Бєлєсков зазначає - зараз немає достовірної інформації про те, в якому стані російські ресурси.

"Тому є шанс, що вони і далі будуть повільно просуватися. Можливо, це буде не так швидко, як вони заявляли. Наприклад, до кінця серпня взяти всю Донецьку область - цього явно не буде. Адже значна частина регіону залишається під нашим контролем. До того ж це урбанізовані райони", ‒ вважає він.

Полковник Сергій Грабський наголошує - і Україні, ймовірно, не вдасться звільнити тимчасово підконтрольні ворогові райони Донбасу щонайменше в найближчі 4 місяці. Адже перевага окупантів над ЗСУ в тому районі під силу і засобам приблизно або трьох -, або навіть п'ятикратна.

"До зимових місяців ворог не зможе захопити всю Донецьку область. Вони не встигають. Темпи, з якими вони просуваються - п'ять кілометрів на два тижні, тобто десять кілометрів на місяць. Це означає, що такими темпами вони можуть просунутися ще на 50 км.Донецька область зараз виконує дуже важливе завдання, оскільки скувала майже 50% всіх сил і засобів противника", ‒ підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни заявили, що після виходу з оперативної паузи російські війська не змогли наростити темпи просування. Окупаційна армія здійснила кілька обмежених і дуже локалізованих наземних атак 21 липня. Поточний Російський оперативний темп істотно не відрізняється від того, що було під час офіційно оголошеної оперативної паузи між 7 і 16 липня.

Пізніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що по всій лінії фронту в Україні склалася патова ситуація. Росія і Україна змагаються в тому, хто перший зможе підготуватися до наступу і піти в атаку.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти