РФ намагається захистити "міст Путіна: на захопленій Тузлі помітили вежі-трансформери

22 вересня 2024, 22:40
162
Ворог намагається посилити захист Кримського мосту за допомогою ЗРПК Панцир-С1М.
Кримський міст
Окупанти намагаються прикрити Кримський міст з острова Тузла / Центр журналістських розслідувань

На окупованому агресором Росією острові Тузла біля Кримського мосту були помічені засоби протиповітряної оборони ЗРПК Панцир-С1М, які встановили на металеві вежі-трансформери. Висота веж може становити приблизно 30-35 метрів.

Як повідомив Центр журналістських розслідувань, вежі встановлені вздовж Кримського мосту на ділянці, яка прокладена островом Тузла, що захопили росіяни.

"Судячи з фото- і відеоматеріалів, які перебувають у відкритому доступі, протягом тижня окупанти встановили дві металеві вежі вздовж мосту на ділянці, прокладеній островом Тузла", - зазначено в повідомленні.

відео дня
Кримський міст
Який вигляд має захист Кримського мосту / Центр журналістських розслідувань

Журналісти припустили, що окупанти будуть і надалі зводити подібні вежі, оскільки на будівельному майданчику з боку Керчі було помічено близько 10 секцій-трансформерів.

РФ намагається захистити 'міст Путіна: на захопленій Тузлі помітили вежі-трансформери
Коротко про Кримський міст / Інфографіка: Главред

Кримський міст (Керченський міст)

Транспортний перехід через Керченську протоку, що з'єднує Керченський і Таманський півострова через острів Тузла і Тузлинську косу, передає Вікіпедія.

Складається з двох паралельних мостів - автодорожнього та залізничного. Загальна протяжність - 19 км.

Росія почала будівництво транспортного переходу після анексії Криму. Автодорожній міст був відкритий у 2018 році, залізничний — у 2019-2020 роках.

Коли Україна зруйнує Кримський міст - новини за темою:

У Сил оборони є план, як зруйнувати Кримський міст і повернути Крим, раніше говорив представник ГУР Андрій Юсов. За його словами, захоплений півострів залишається важливою точкою для ворога в плані логістики.

ЗСУ доведеться вибирати: фатальний удар по "мосту Путіна" або новій дорозі в Крим, сказав Главреду військовий експерт Михайло Жирохов. Кримський міст може стати більш пріоритетним завданням, вважає аналітик.

Кримський міст потребує екстреного ремонту, зазначили українські партизани АТЕШ. Зафіксовано деградацію конструкційних елементів мосту, яка відбувається внаслідок далекобійних ударів Сил оборони України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти