"РФ просуває дрібні фігури": у Зеленського оцінили сценарій з прокремлівським Мураєвим

23 січня 2022, 17:22
Росія вже підтримувала "другорядних персон" серед окупантів, нагадав Михайло Подоляк.
Мураєв
Євген Мураєв / УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію, озвучену МЗС Великобританії про можливість встановлення РФ в Україні прокремлівського уряду на чолі з екс-нардепом Євгеном Мураєвим.

У коментарі Reuters він заявив про те, що до інформації про те, що Кремль планує привести до влади в Україні проросійський уряд на чолі з Мураєвим слід поставитися серйозно.

Радник глави ОП нагадав, що раніше Росія вже підтримувала "другорядних персон" на керівних посадах в окупованому Криму і на окупованих територіях Донбасу.

"Тому потрібно якомога серйозніше поставитися до цієї інформації", - пояснив він.

Разом з тим Подоляк додав, що серед українців є сумніви в тому, чи не є Мураєв "занадто смішною фігурою", обраною Кремлем для того, щоб очолити Україну.

читайте також"РФ призначить главою окупаційного уряду": Мураєв прокоментував заяву МЗС Британії

Сценарій окупаційного уряду в Україні

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Британії заявило, що викрило докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

"У нас є інформація, яка вказує на те, що російська влада прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Потенційним кандидатом розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв", – повідомили в МЗС Британії.

У список "міністрів" потрапили ще четверо колишніх чиновників з часів Януковича і один екс-нардеп - Арбузов, Азаров, Клюєв і Сівкович. Всі вони з 2014 року живуть в Росії.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти